• E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
    2011
  • ISBN:
    978-963-09-6731-0
apple store link google play link

Az újkori olimpiák története 7. rész

2000-2008

Olvass bele!
  • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
    2011
  • ISBN:
    978-963-09-6731-0
apple store link google play link
Úgy tűnik, a harmadik évezred elején lassan valóra válik egy régesrég élt francia fiatalember álma: olyan nemzetközi sportjáték megrendezése, amelyen a glóbusz (majdnem) minden országának versenyzői indulhatnak. A 2008-as pekingi olimpián már 204 ország közel tizenegyezer sportolója vett részt, s a következő, 2012-es londoni játékokon talán még többen lesznek. Ha ez így megy tovább, talán kevesebben mosolyogják meg a lelkes ifjú Pierre de Coubertin 1892. november 25-én elmondott beszédét: „Kétségtelen tény, hogy a telegráf, a vasút, a telefon, a tudósok kutató szenvedélye, a tudományos kongresszusok és kiállítások hatékonyabban képviselik a béke ügyét, mint bármely diplomáciai egyezmény. Nos, én úgy érzem, hogy a sport még ennél is többre képes!...”
Az olimpia zászlaját ezekben az években olyan sportemberek emelték a magasba, mint Savon, Thorpe, Phelps, Holmes, Bolt, Dibaba, Szajtyijev, Messi, Mojszejev, a mieink közül Nagy Tímea, Kovács Ágnes, Csollány Szilveszter, Igaly Diána, Vajda Attila, a Kozmann-Kis páros, Kovács Katalin, Janics Natasa, Cseh László és világklasszis vizilabdázóink… A többieket olvassák el e-könyvünkben!

A nyári olimpiák történetét bemutató e-könyvsorozatot a sporttörténész szerzők kifejezetten a multimédiapláza számára készítették, és kizárólag e-könyvben hozzáférhető. A sorozat nem csak azért érdekes és fontos, mert hosszú idő óta nem jelent meg ilyen részletes magyar nyelvű statisztika. Még ennél is fontosabb, hogy adatbázisa a legújabb kutatások eredményeit tükrözi, így néhány, a sportrajongók körében tévesen nyilvántartott eredmény a régi jegyzőkönyvek és bírói döntések utólagos felkutatásával módosult.

A sorozat részeinek felépítése azonos. Az újkori olimpiai mozgalom előzményeit bemutató két nyitófejezet (Bevezetés ; Olümpiától a megvalósulásig) után a következő nyári olimpia rövid szöveges ismertetője összefoglalja a megrendezéssel kapcsolatos tudnivalókat, megemlíti a legérdekesebb, legnagyobb vagy éppen váratlan eredményeket, a legkiemelkedőbb sportembereket, végül sorra veszi a magyar olimpiai csapat érmeit, pontot érő győzelmeit és helyezéseit. A szöveges leírás után következik a versenyek eredményeit tartalmazó részletes táblázat, melyből megismerhetők minden sportág dobogósai, valamint a magyar indulók összes helyezése.
Tartalom
Bevezető
Olümpiától a megvalósulásig
Az olimpiai játékok története (2000–2008)
XXVII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (SIDNEY, 2000)
Eredmények
XXVIII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (ATHÉN, 2004)
Eredmények
XXIX. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (PEKING, 2008)
Eredmények
Rövidítések

További ajánlatunk

6:3 - A meccs, ami örökre megváltoztatta a futballt
borító: 6:3 - A meccs, ami örökre megváltoztatta a futballt>
4 899 Ft
Funkcionális edzés újratöltve
borító: Funkcionális edzés újratöltve>
2 999 Ft
Stílusok csatája
borító: Stílusok csatája>
2 999 Ft
Macskamágia
borító: Macskamágia>
2 999 Ft
A macskák lelki élete
borító: A macskák lelki élete>
2 999 Ft
A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete
borító: A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete>
2 490 Ft
Messi
borító: Messi>
1 990 Ft
Rafa
borító: Rafa>
2 470 Ft

Hasznos holmik