• E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  978-963-09-6731-0
apple store link google play link

Az újkori olimpiák története 7. rész

2000-2008

Olvass bele!
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  978-963-09-6731-0
apple store link google play link
Úgy tűnik, a harmadik évezred elején lassan valóra válik egy régesrég élt francia fiatalember álma: olyan nemzetközi sportjáték megrendezése, amelyen a glóbusz (majdnem) minden országának versenyzői indulhatnak. A 2008-as pekingi olimpián már 204 ország közel tizenegyezer sportolója vett részt, s a következő, 2012-es londoni játékokon talán még többen lesznek. Ha ez így megy tovább, talán kevesebben mosolyogják meg a lelkes ifjú Pierre de Coubertin 1892. november 25-én elmondott beszédét: „Kétségtelen tény, hogy a telegráf, a vasút, a telefon, a tudósok kutató szenvedélye, a tudományos kongresszusok és kiállítások hatékonyabban képviselik a béke ügyét, mint bármely diplomáciai egyezmény. Nos, én úgy érzem, hogy a sport még ennél is többre képes!...”
Az olimpia zászlaját ezekben az években olyan sportemberek emelték a magasba, mint Savon, Thorpe, Phelps, Holmes, Bolt, Dibaba, Szajtyijev, Messi, Mojszejev, a mieink közül Nagy Tímea, Kovács Ágnes, Csollány Szilveszter, Igaly Diána, Vajda Attila, a Kozmann-Kis páros, Kovács Katalin, Janics Natasa, Cseh László és világklasszis vizilabdázóink… A többieket olvassák el e-könyvünkben!

A nyári olimpiák történetét bemutató e-könyvsorozatot a sporttörténész szerzők kifejezetten a multimédiapláza számára készítették, és kizárólag e-könyvben hozzáférhető. A sorozat nem csak azért érdekes és fontos, mert hosszú idő óta nem jelent meg ilyen részletes magyar nyelvű statisztika. Még ennél is fontosabb, hogy adatbázisa a legújabb kutatások eredményeit tükrözi, így néhány, a sportrajongók körében tévesen nyilvántartott eredmény a régi jegyzőkönyvek és bírói döntések utólagos felkutatásával módosult.

A sorozat részeinek felépítése azonos. Az újkori olimpiai mozgalom előzményeit bemutató két nyitófejezet (Bevezetés ; Olümpiától a megvalósulásig) után a következő nyári olimpia rövid szöveges ismertetője összefoglalja a megrendezéssel kapcsolatos tudnivalókat, megemlíti a legérdekesebb, legnagyobb vagy éppen váratlan eredményeket, a legkiemelkedőbb sportembereket, végül sorra veszi a magyar olimpiai csapat érmeit, pontot érő győzelmeit és helyezéseit. A szöveges leírás után következik a versenyek eredményeit tartalmazó részletes táblázat, melyből megismerhetők minden sportág dobogósai, valamint a magyar indulók összes helyezése.
Tartalom
Bevezető
Olümpiától a megvalósulásig
Az olimpiai játékok története (2000–2008)
XXVII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (SIDNEY, 2000)
Eredmények
XXVIII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (ATHÉN, 2004)
Eredmények
XXIX. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK (PEKING, 2008)
Eredmények
Rövidítések

További ajánlatunk

Fegyencedzés 3.
borító: Fegyencedzés 3.>
3 490 Ft
Kőkemény hasizmok
borító: Kőkemény hasizmok>
2 999 Ft
Fegyencedzés
borító: Fegyencedzés>
3 490 Ft
Stílusok csatája
borító: Stílusok csatája>
2 999 Ft
A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete
borító: A legnagyobb visszatérés - Guttmann Béla élete>
2 490 Ft
Notorious
borító: Notorious>
2 290 Ft
Amerre a szél fúj
borító: Amerre a szél fúj>
2 999 Ft
Az újkori olimpiák története 3. rész
borító: Az újkori olimpiák története 3. rész>
990 Ft

Hasznos holmik