• FORDÍTOTTA:
  Gyárfás Veronika
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  9789632790749

Jézus, a létező

Heller Ágnes előszavával

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Gyárfás Veronika
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2011
 • ISBN:
  9789632790749
Jézus a nyugati világ szellemi atyja. Milyen ember lehetett ő valójában? Vajon megállná helyét a modern világban, melyet megrendített az értelmi zűrzavar?
Az egyházak főként azt sugalmazták róla, hogy Jézus gondoskodó, vigaszt nyújtó, Jézus jámbor és alázatos, ő a gyengék barátja. Ez a Jézus, a Jó Pásztor, aki a bűnről és a megbocsátásról prédikál. Ő az Úr és a Megváltó.
Az egyházi Jézus azonban távolról sem képmása annak az egzisztenciális hősnek, akiről az első és leghitelesebb életírója, Márk beszámolt. Márk Jézusa egy magányos és nyughatatlan, misztikus idegen. Küldetése homályos és érthetetlen. Minden próbálkozása kudarcra van ítélve. Végül nem marad számára se Isten, se hű követő – csak a keresztre feszítés gyötrelmei, az élet betetőzése egy kolosszális halálsikolyban. Története feltámadás nélkül ér véget. Utána csak egy üres sír és három megfélemlített asszony marad.
A Létező Jézus napjaink emberéhez szól.
Nem ontja a doktrínákat, a bűn hidegen hagyja, a túlvilági élet sem foglalkoztatja. Rejtélyes gesztusaival, melyek nyomasztó belső élményeiből fakadnak, arra ösztönzi az olvasót, hogy lépjen az ő helyébe. Ő jelölte ki mindannyiunk lényegi kérdését, a „Ki vagyok én”-t. Az egyén öntudatában a valóság látszatként jelenik meg, e legbelsőbb énünk mélységének tükreként. A Létező Jézus a Nyugat legjelentősebb tanítója, aki mestere a létezés természetéről szóló tudásnak. E könyv témája az ő története, az, hogy mit is mondhatott valójában.

További ajánlatunk

Legendahántás
borító: Legendahántás>
4 199 Ft
Hitvita, história, szellemi örökség
borító: Hitvita, história, szellemi örökség>
1 890 Ft
Kapufák és kényszerítők
borító: Kapufák és kényszerítők>
2 999 Ft
Esszék, cikkek
borító: Esszék, cikkek>
4 199 Ft
Kertész Imre élete és halálai
borító: Kertész Imre élete és halálai>
3 499 Ft
Kivezetés a költészetből
borító: Kivezetés a költészetből>
1 300 Ft
Apacs művészet
borító: Apacs művészet>
2 890 Ft
BORBÁNDI GYULA - A mindenes
borító: BORBÁNDI GYULA - A mindenes>
89 Ft

Hasznos holmik