Krasznahorkai László

Olvass bele!
"A mélybe nézve az olvasó is elszédülhet, elveszítheti a biztos fogalmak kapaszkodóját."

Krasznahorkai László (1954. január 5., Gyula) az egyetemes pusztulás víziójához rendelte hozzá a pontos rajzú szociális realitást. Zsadányi Edit szerint Krasznahorkai műveinek talán a legnagyobb erénye egy "olyan emberi mélységperspektíva-teremtés, amelyben gondolkodásunk alapkategóriái átértékelődnek".
Az olvasó a biztos fogódzók híján könnyen elveszhet Krasznahorkai szövegeiben, melyeknek beszédmódja a tudatnarráció, melybe a művek szereplői "beleszólnak". A klasszikus történetmondás így nyer teret s így mozdul ki hagyományos pozíciójából.
A monográfus Krasznahorkait a posztmodern kultúra és poétikai gondolkodásmód elkötelezettjeként mutatja be, melynek lényege saját kategóriáinak állandó újragondolása.

Zsadányi Edit a 1999-ben jelentette meg Tegnap és Ma sorozatunkban a Krasznahorkai Lászlóról készült kismonográfiáját. "A csend retorikája. Kihagyásalakzatok vizsgálata huszadik századi regényekben" című kötetnyi értekezését 2002-ben jelentette meg, amelyben az 1965-ben születetett szerző ékesen bizonyítja, hogy az összehasonlító irodalomtörténeti tudományok alapos ismerőjeként kell őt számontartanunk.

További ajánlatunk

A régi Budapest
borító: A régi Budapest>
1 990 Ft
Vallomás a csodáról
borító: Vallomás a csodáról>
2 390 Ft
A melankólia dicsérete
borító: A melankólia dicsérete>
2 590 Ft
Sajtóstul a házba
borító: Sajtóstul a házba>
1 590 Ft
A magyar jazz története
borító: A magyar jazz története>
2 390 Ft
Nyelvrokonság és hunhagyomány
borító: Nyelvrokonság és hunhagyomány>
2 690 Ft
Hajnóczy Péter
borító: Hajnóczy Péter>
990 Ft
Jézus, a létező
borító: Jézus, a létező>
1 590 Ft

Hasznos holmik