Krasznahorkai László

Olvass bele!
"A mélybe nézve az olvasó is elszédülhet, elveszítheti a biztos fogalmak kapaszkodóját."

Krasznahorkai László (1954. január 5., Gyula) az egyetemes pusztulás víziójához rendelte hozzá a pontos rajzú szociális realitást. Zsadányi Edit szerint Krasznahorkai műveinek talán a legnagyobb erénye egy "olyan emberi mélységperspektíva-teremtés, amelyben gondolkodásunk alapkategóriái átértékelődnek".
Az olvasó a biztos fogódzók híján könnyen elveszhet Krasznahorkai szövegeiben, melyeknek beszédmódja a tudatnarráció, melybe a művek szereplői "beleszólnak". A klasszikus történetmondás így nyer teret s így mozdul ki hagyományos pozíciójából.
A monográfus Krasznahorkait a posztmodern kultúra és poétikai gondolkodásmód elkötelezettjeként mutatja be, melynek lényege saját kategóriáinak állandó újragondolása.

Zsadányi Edit a 1999-ben jelentette meg Tegnap és Ma sorozatunkban a Krasznahorkai Lászlóról készült kismonográfiáját. "A csend retorikája. Kihagyásalakzatok vizsgálata huszadik századi regényekben" című kötetnyi értekezését 2002-ben jelentette meg, amelyben az 1965-ben születetett szerző ékesen bizonyítja, hogy az összehasonlító irodalomtörténeti tudományok alapos ismerőjeként kell őt számontartanunk.

További ajánlatunk

Csáth Géza egybegyűjtött levelezése
borító: Csáth Géza egybegyűjtött levelezése>
5 999 Ft
Teherpróba
borító: Teherpróba>
4 899 Ft
Szorongatott idill
borító: Szorongatott idill>
2 599 Ft
A klitorisz csodálatos története
borító: A klitorisz csodálatos története>
2 999 Ft
Regélő Róma
borító: Regélő Róma>
1 390 Ft
Mindentudó kézikönyv
borító: Mindentudó kézikönyv>
1 790 Ft
A magyar jazz története
borító: A magyar jazz története>
2 390 Ft
József Attila, a közös ihlet
borító: József Attila, a közös ihlet>
1 490 Ft

Hasznos holmik