• FORDÍTOTTA:
  Kertész Noémi
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  9789632790022

A kelet csodálatos zamata

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Kertész Noémi
 • KIADÓ:
  Typotex Kiadó
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  9789632790022
A Kelet csodálatos zamatát évszázadok óta fűszerek és legendák juttatják el a mi tájunkra, Európába. Gondoljunk csak a "Szöktetés a szerájból" vagy a "Diótörő" transzportált keletiességére!
Manapság a valóság megragadásában előbbre járunk, csak be kell fizetni egy turistaútra, a meglepetés kinek-kinek másképp jut ki.

A szerző stílusa elegáns, könnyed, szellemes, olykor akár költői. Változatos, rövid írásokban kalauzolja az olvasót olyan helyekre, amelyeket honfitársai közül is sokan felkeresnek, ráadásul olyasmit mutat meg, ami mind valós, mind képzeletbeli keleti utazások során a hasznunkra válhat. Ez a kötet egy kis előkészület az útrakelőknek és pótlék az itthon maradóknak.
Piotr Kłodkowski Irántól Indiáig, Kínától Arábiáig, Kambodzsától Ceylonig keresztül-kasul bejárta a Kelet világát. Könyve nemcsak ismereteket és hangulatokat ad át, hanem sokszor kérdéseket tesz fel. Több írása olyan kérdésekkel zárul, amelyek az olvasót is újabb kérdésekre is sarkallhatják. Ír arról, hogy a nyugati mintára épült plázában egy kis mecset is húzódik, ahol a rituális mosdás helyét veszélyes vizeldének tekinteni, hogy a nyugati mintára trenírozott menedzser zug kutyahúsevő, hogy a bazár árusainak becsületessége is meglepő, hogy talán az Európából visszatérő keletiek is ugyanúgy sóvárognak Európa után, ahogy a Keletre visszavágyódó utazó teszi.
Ír arról, hogy milyen eszközökkel kényszeríti ki a kínai népesedéspolitika a tömeges "egykézést", ami végül is ahhoz vezet, hogy a városi családok zöme egyetlen, elkényeztetett királyfit nevel, aminek a társadalomszerkezet megváltozásán kívül az is következménye lehet, hogy a tradicionális és az iskolarendszer által még mindig szorgalmazott közöss%

További ajánlatunk

ÚZ, a csodák csodája
borító: ÚZ, a csodák csodája>
2 790 Ft
Kuba
borító: Kuba>
2 390 Ft
Városfelfedező séták Brüsszelben
borító: Városfelfedező séták Brüsszelben>
1 980 Ft
Kubai retro
borító: Kubai retro>
2 390 Ft
London útikönyv (PDF)
borító: London útikönyv (PDF)>
990 Ft
Vietnam
borító: Vietnam>
990 Ft
Angkor elsüllyedt világa
borító: Angkor elsüllyedt világa>
990 Ft
Amerika álom maradt
borító: Amerika álom maradt>
990 Ft

Hasznos holmik