• FORDÍTOTTA:
  Szöllősi Adrienne
 • EREDETI CÍM:
  Sofies verden
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  475 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630971263
apple store link google play link

Sofie világa

Regény a filozófia történetéről

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Szöllősi Adrienne
 • EREDETI CÍM:
  Sofies verden
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  475 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630971263
apple store link google play link

A filozófia történetének regénye ma már klasszikus mű, amelyre hivatkozni illik, több millió példány fogyott belőle Európában.

Sofie Amundsen, miután szem elől veszíti édesapját, naponta talál levelet a postaládájában, amelyben a „nagybetűs életben” igyekszik őt valaki eligazítani. Sofie komolyan veszi ezeket az üzeneteket, fejteni kezdi azok tartalmát, elmélyed az élet rejtelmeiben. Napi izgalmakra, gyermeki történetekre egyszerűsödnek a hétköznapok, tele olyan eseményekkel, amelyekben nekünk, olvasóknak felnőtt, nevelő szülőként is részt kell vennünk. A lét nagy kérdéseire keresi a választ Sofie, éppen úgy, mint bárki más, aki vár valamit az élettől.

Jostein Gaarder (1952. augusztus 8., Oslo) világhírű norvég regényíró.
Az Oslói Egyetemen végzett, majd középiskolai tanárként, és a Fana-i Népfőiskola filozófiatanáraként tevékenykedett. Nemzetközi áttörést számára a Sofie világa 1991-es megjelenése hozott. Azóta minden idejét az írásnak szenteli, és a társadalmi és filozófiai eszmecserék aktív résztvevője.Elbeszélései és regényei tucatnyi kötetben jelentek meg, de filozófiai és vallási témájú szakkönyvek szerzőjeként is igen termékeny.

Gaarder jellemző stílusjegye az elbeszélő síkok ötvözése, illetve az élet nagy rejtélyei iránti mesterkéletlen érdeklődés. Széles körben ismert történeteket is újragondol, amelyeket azután kreatívan át is értékel. Első számú bestsellere, a Sofie világa 45 különböző nyelven látott napvilágot, eddig eladott példányszáma elérte a 30 milliót. Film, valamint számítógépes társasjáték is készült belőle, 1995-ben ebből a könyvből adták el a legtöbbet a világon.
Gaarder a környezetvédelem és az emberi jogok területén is gyakorta felszólal. 1997-ben feleségével, Siri Danneviggel megalapította a Sofie-díjat, amelyet évente ítélnek oda olyan személyeknek, akiknek kiemelkedő a munkássága e területeken.
Jostein Gaardert 2005-ben lovaggá ütötték, ugyanebben az évben a Dublini Egyetem (Trinity College) is díszdoktorai közé fogadta.
Több mint 10 norvég és nemzetközi díj, emellett számos kritikai elismerés birtokosa.

További ajánlatunk

A protestáns etika Magyarországon
borító: A protestáns etika Magyarországon>
1 740 Ft
Bálványok alkonya
borító: Bálványok alkonya>
999 Ft
A befejezetlen ember
borító: A befejezetlen ember>
2 290 Ft
Női aforizmák és bölcsességek
borító: Női aforizmák és bölcsességek>
1 590 Ft
Képi logika
borító: Képi logika>
1 590 Ft
Vigasztalások
borító: Vigasztalások>
490 Ft
Ancsel Éva összes bekezdése az emberről
borító: Ancsel Éva összes bekezdése az emberről>
990 Ft
A filozófia mint szigorú tudomány
borító: A filozófia mint szigorú tudomány>
690 Ft

Hasznos holmik