• FORDÍTOTTA:
  Szöllősi Adrienne
 • EREDETI CÍM:
  Sofies verden
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  475 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630971263
apple store link google play link

Sofie világa

Regény a filozófia történetéről

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Szöllősi Adrienne
 • EREDETI CÍM:
  Sofies verden
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  475 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630971263
apple store link google play link

A filozófia történetének regénye ma már klasszikus mű, amelyre hivatkozni illik, több millió példány fogyott belőle Európában.

Sofie Amundsen, miután szem elől veszíti édesapját, naponta talál levelet a postaládájában, amelyben a „nagybetűs életben” igyekszik őt valaki eligazítani. Sofie komolyan veszi ezeket az üzeneteket, fejteni kezdi azok tartalmát, elmélyed az élet rejtelmeiben. Napi izgalmakra, gyermeki történetekre egyszerűsödnek a hétköznapok, tele olyan eseményekkel, amelyekben nekünk, olvasóknak felnőtt, nevelő szülőként is részt kell vennünk. A lét nagy kérdéseire keresi a választ Sofie, éppen úgy, mint bárki más, aki vár valamit az élettől.

Jostein Gaarder (1952. augusztus 8., Oslo) világhírű norvég regényíró.
Az Oslói Egyetemen végzett, majd középiskolai tanárként, és a Fana-i Népfőiskola filozófiatanáraként tevékenykedett. Nemzetközi áttörést számára a Sofie világa 1991-es megjelenése hozott. Azóta minden idejét az írásnak szenteli, és a társadalmi és filozófiai eszmecserék aktív résztvevője.Elbeszélései és regényei tucatnyi kötetben jelentek meg, de filozófiai és vallási témájú szakkönyvek szerzőjeként is igen termékeny.

Gaarder jellemző stílusjegye az elbeszélő síkok ötvözése, illetve az élet nagy rejtélyei iránti mesterkéletlen érdeklődés. Széles körben ismert történeteket is újragondol, amelyeket azután kreatívan át is értékel. Első számú bestsellere, a Sofie világa 45 különböző nyelven látott napvilágot, eddig eladott példányszáma elérte a 30 milliót. Film, valamint számítógépes társasjáték is készült belőle, 1995-ben ebből a könyvből adták el a legtöbbet a világon.
Gaarder a környezetvédelem és az emberi jogok területén is gyakorta felszólal. 1997-ben feleségével, Siri Danneviggel megalapította a Sofie-díjat, amelyet évente ítélnek oda olyan személyeknek, akiknek kiemelkedő a munkássága e területeken.
Jostein Gaardert 2005-ben lovaggá ütötték, ugyanebben az évben a Dublini Egyetem (Trinity College) is díszdoktorai közé fogadta.
Több mint 10 norvég és nemzetközi díj, emellett számos kritikai elismerés birtokosa.

További ajánlatunk

Vallás és biztonság kapcsolatának egyes kérdéseiről
borító: Vallás és biztonság kapcsolatának egyes kérdéseiről>
1 953 Ft
A nyugati konzervatív gondolkodás kézikönyve
borító: A nyugati konzervatív gondolkodás kézikönyve>
2 143 Ft
A rómaiak nagysága és hanyatlása
borító: A rómaiak nagysága és hanyatlása>
1 290 Ft
Konfuciusz élete és kora
borító: Konfuciusz élete és kora>
1 290 Ft
Bálványok alkonya
borító: Bálványok alkonya>
999 Ft
Dialógusok az észlelésről
borító: Dialógusok az észlelésről>
1 990 Ft
Káoszpont
borító: Káoszpont>
990 Ft
A természetről
borító: A természetről>
990 Ft

Hasznos holmik