• ISBN:
    ISBN 9789630972482
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    151 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2012
apple store link google play link

Trópusi tájakon

Fedezd fel Földünk kincseit! 2. rész

Olvass bele!
Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 9789630972482
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    151 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2012
apple store link google play link
A "Fedezd fel a Föld kincseit!" című e-könyvsorozatunk célja, hogy érdekes, olvasmányos szövegével, látványos, színes képeivel felkeltse tizenéves olvasója érdeklődését a földrajz, az élővilág, a környezet- és természetvédelem kérdései iránt. A sorozat különlegessége, hogy kizárólag e-könyvben jelent meg - ez talán az egyetlen, az általános és középiskolás korosztály számára kiadott, e-könyv-olvasón használható ilyen témájú elektronikus kiadvány. Az e-könyvek színes képeket, ábrákat tartalmaznak, ezért bátran ajánljuk a tablet-tulajdonosoknak is.

A második kötet a trópusi tájak izgalmas világát mutatja be. A szerző, Vojnits András zoológus, geográfus rövid, könnyen érhető fejezetekben, a tájak iránti érezhető szeretettel vezet végig a szárazföldeken.

A sok színes képet alapos és tartalmas képaláírások magyarázzák. Fontos fogalmakról, eseményekről, és további érdekes adalékokról olvashatunk a dőlt betűkkel jelölt "keretes" szövegekben. Néhány fontos kifejezés, név, fogalom mellett lábjegyzet-hivatkozást lát az olvasó - ezekre "kattintva" a kislexikon odavágó szócikke jelenik meg. (A Kislexikon egyébként a tartalomjegyzékből is elérhető.)

Tekintse meg a sorozat másik három kötetét is. Az első a lemeztektonikával, a földfelszín és a hegységek kialakulásával, valamint a légkör minőségét az emberi élet szempontjából leginkább meghatározó erdőségekkel, azok születésével és az esőerdőkkel foglalkozik. A harmadik a számunkra ismerős mérsékelt éghajlati öv nagy hegyeit és vadregényes erdőségeit, a negyedik a hó és fagy uralta tajgát, tundrát és magashegységeket mutatja be érdekesen, sok képpel, és a természet elkötelezett szeretetével.

Az e-könyv-sorozat kiadását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

További ajánlatunk

Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér
borító: Egy farkas diadalútja - Született vesztesből falkavezér>
3 799 Ft
Ha a fák lélegzethez jutnának
borító: Ha a fák lélegzethez jutnának>
3 299 Ft
Helgoland
borító: Helgoland>
2 299 Ft
Barátom, a filodendron
borító: Barátom, a filodendron>
2 499 Ft
Mesék a csodakertről
borító: Mesék a csodakertről>
2 499 Ft
A szűzgyógymód és egyéb érdekességek
borító: A szűzgyógymód és egyéb érdekességek>
640 Ft
Az állatok világa 4. kötet
borító: Az állatok világa 4. kötet>
490 Ft
Az állatok világa 3. kötet
borító: Az állatok világa 3. kötet>
490 Ft

Hasznos holmik