apple store link

A kürt – A kapitány - Vallomás

apple store link
A KÜRT
A cselekmény az első világháború idején játszódik, de a háború csak háttérül szolgál az eseményekhez, a szereplők gondolkodásmódját, cselekedeteit határozva meg. Palcsó Zsuzsi, a főszereplő tanítóné akar lenni, de beleszeret az egyszerű, műveletlen toronyőrbe, Ipacs Attilába, s rövidesen hozzá is költözik. Később szakít vele, s feleségül megy Ülleihez, a jómódú szabóhoz. A kényelmes élet nem pótolja a szerelmet, s mikor Attila egyik kezét elveszítve visszatér a háborúból, vállalva a nélkülözést, követi őt a toronyba. A kissé vázlatos, lélektanilag nem eléggé megindokolt mű hűen tükrözi Gárdonyi humanizmusát, háborúellenességét.
A regény élvezetes olvasmány a romantikus történeteket kedvelők számára.


A KAPITÁNY
A háború elején gyakorta írták, hogy nem sülnek el az orosz srapnelek. Íme a történet az orosz srapnelről, amely kétszer is elsült.


VALLOMÁS
Besztercey Szilveszter önkéntes szakaszvezető hősi érdemérmet kap. Az őt ismerő szerző a híren igencsak meglepődve keresi fel a hős szakaszvezető festőt lakásán. Ott azonban csak a hős feleségével tud szót váltani, és meghallgatni azt a humoros és megható részletektől nem mentes történetet, hogyan is lett az asszonyka a félénk, vegetariánus, hallgatag festő felesége.

További ajánlatunk

Mindent bevallhatok
borító: Mindent bevallhatok>
2 999 Ft
Nagy emberek gyermekcipőben
borító: Nagy emberek gyermekcipőben>
2 390 Ft
Csutora
borító: Csutora>
2 290 Ft
Látjátok, feleim
borító: Látjátok, feleim>
980 Ft
Balatoni szívhalászat
borító: Balatoni szívhalászat>
490 Ft
Elsüllyedt Európa
borító: Elsüllyedt Európa>
980 Ft
Meséskönyv - Képeskönyv
borító: Meséskönyv - Képeskönyv>
290 Ft
Esti Kornél
borító: Esti Kornél>
290 Ft

Hasznos holmik