• ISBN:
    ISBN 978-963-89664-7-6
  • KIADÓ:
    Portal Press
  • OLDALSZÁM:
    190

A csonkolás művészete

novellagyűjtemény

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 978-963-89664-7-6
  • KIADÓ:
    Portal Press
  • OLDALSZÁM:
    190

A fasiszta Magyarország első Mars-utazója, az egri borok után nyomozó uniós kommandósok, az öccsüket genetikailag átszabó gyerekek, Athos, Portos és Aramis phaserkarddal, a barátnőjével Rómában szórakozó ördög – mind-mind szereplői Anthony Sheenard novelláinak, amelyekből egy kiemelt válogatást tesz le a Graal Könyvek Kiadó az SF-et kedvelő közönség elé A csonkolás művészete címmel.

A Graal Könyvek Kiadó Anthony Sheenard (Szélesi Sándor) novelláiból jelentetett meg egy kivételes válogatást 2006 karácsonyára. A tizennégy írásból álló antológia bepillantást nyújt egy alternatív magyar történelembe, a közeli Hold gyarmatosítása során adódó problémákba, de olvashatnak távoli világokról, idegen fajokról és civilizációkról is, melyek ismerkednek az emberrel vagy éppen az ember ismerkedik velük.

A szerző 1997-ben publikálta első regényét Városalapítók címmel, amiért egy évvel később Zsoldos Péter díjat kapott, akkor először, azóta pedig még kétszer: Sötétség előtt című regényéért (2005) és a Galaktika magazinban közölt Galileo című novellájáért (2006). Novellistának tartja magát, az elmúlt években több tucat tudományos-fantasztikus, misztikus novellát vagy fantasy-írást tett le az olvasók elé. Most megjelenő antológiájában biztos kézzel vezeti át olvasóit a múlton és a jövőn, írásaiból nem hiányzik a humor és az irónia, de a tragédia sem.

A csonkolás művészetében olvasható novellák mindegyike magán viseli a szerző meghökkentő világlátását, és mélyen emberi gondolkodását. Ha megdöbbennének olvasás közben, gondoljanak bele: miért lenne más a jövő embere, mint a mostani? Az emberiség nem mindig a legtökéletesebb válaszokat adja felmerülő problémáira. Több írást is Pablo Neruda verseskötete, a Kérdések könyve ihletett.

A szerzőről: Szélesi Sándor akkor vette fel az Anthony Sheenard írói álnevet, amikor első SF-regénye, a Városalapítók megjelent a Cherubion kiadó gondozásában. Írt misztikus történelmi kalandregényeket, melyek az ötezer évvel ezelőtti magyarság körében játszódnak, illetve egyik szülőatyja a legnépszerűbb magyar space-fantasy sorozatnak, a Mysterious Universe világának. Szerkesztő, forgatókönyvíró, 2003-2005 között az Átjáró SF&F Magazin főszerkesztője.

További ajánlatunk

Dűne
borító: Dűne>
2 990 Ft
Az Új Világ gyermekei és más történetek
borító: Az Új Világ gyermekei és más történetek>
2 480 Ft
Kongó
borító: Kongó>
2 390 Ft
Valós halál
borító: Valós halál>
2 480 Ft
Az időutazás tegnapja
borító: Az időutazás tegnapja>
1 980 Ft
Endymion
borító: Endymion>
2 380 Ft
A felhúzhatós lány
borító: A felhúzhatós lány>
1 500 Ft
10 - SFmag fantasztikus irodalmi antológia
borító: 10 - SFmag fantasztikus irodalmi antológia>
1 200 Ft

Hasznos holmik