• FORDÍTOTTA:
  Kleinheincz Csilla
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  293 oldal
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  978-615-52-2912-1

Oszama

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Kleinheincz Csilla
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  293 oldal
 • E-KÖNYV MEGJELENÉS ÉVE:
  2012
 • ISBN:
  978-615-52-2912-1
Nézze meg a regény látványos magyar(!) trailer ét.

Egy globális terrorizmustól mentes világban a magánnyomozó Joe-t titokzatos nő béreli fel, hogy felkutasson egy férfit: egy rejtélyes írót, akinek ponyvaregényeiben a hős Oszama bin-Láden, az igazságosztó…
Joe-t hajszája az író után Ázsia eldugott zugaiból Párizsba és Londonba viszi, és ahogy a rejtély egyre sűrűsödik körülötte, egyetlen kérdés van csupán, amelyet nem mer feltenni: valójában kicsoda ő maga, és a regényekből mennyi a kitaláció? Ismeretlen üldözőkkel a nyomában Joe identitása lassan széthullik, ahogy felfedezi a világát kísértő menekülteket. Honnan érkeztek és mit akarnak? Joe tudja, hogyan kell véget érnie a történetnek, de még ő sincs felkészülve az igazságra, sem pedig a döntésre, amelyet végül meg kell hoznia.

Az Oszamában Lavie Tidhar a szeptember 11-e utáni globális tudatalattit megcsapolva vegyíti a film noir, a dokumentumpróza, az alternatív történelem és a thriller elemeit, hogy a mai idők nyugtalanító, ugyanakkor lenyűgöző korrajzát alkossa meg.

„Philip K. Dick legjobb paranoiás alternatív történelmi regényeihez mérhető. Gyönyörűen megírt és tagadhatatlanul hatásos írás.”
The Financial Times

„Különleges, melankolikus és megindító korrajz, amely virtuóz módon ötvözi a politikát a fantasztikummal és vice versa.”
China Miéville

Lavie Tidhar 1998-ban épp Dar-es-Salaamban volt az amerikai nagykövetség elleni bombamerénylet idején, és Nairobiban ugyanabban a hotelben szállt meg, mint az Al-Kaida terroristái. Feleségével együtt csak hajszálon múlt, hogy elkerülték a 2004-es sínai és a 2005-ös londoni merényletek helyszínét. Tapasztalatai indították az „Utazásaim az Al-Kaidával című novella és később az Oszama megírására.

További ajánlatunk

Az Alapítvány pereme
borító: Az Alapítvány pereme>
2 490 Ft
A női test és más összetevők
borító: A női test és más összetevők>
2 280 Ft
Luna - Ordashold
borító: Luna - Ordashold>
2 190 Ft
Láthatatlan bolygók
borító: Láthatatlan bolygók>
2 480 Ft
Elektronikus álmok
borító: Elektronikus álmok>
1 980 Ft
Hajnalcsillag
borító: Hajnalcsillag>
2 680 Ft
Üres helyek trófeái
borító: Üres helyek trófeái>
990 Ft
Atlantisz és a kézirat titka
borító: Atlantisz és a kézirat titka>
690 Ft

Hasznos holmik