• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7367-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Kandinszkij

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7367-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Nem is olyan régen még úgy tűnt, hogy a 20. század Kandinszkijjal kezdődött, és vele is ért véget. Függetlenül attól, hogy milyen gyakran említik a nevét rajongói az új és divatos értelmezésekben, a művész immár a történelem része, és valószínűleg inkább a múlthoz és a jövőhöz, mint a jelenhez tartozik.

Mi több, Kandinszkij művészete nem tükrözi (vagy ha szabad így fogalmazni, művészete nem viseli magán) más orosz mesterek fátumát. Jóval azelőtt távozott Oroszországból, hogy a félhivatalos esztétika hátat fordított a modernista művészetnek. Ő választotta meg, hol akar élni és hogyan fog dolgozni. Nem kellett megküzdenie a sorssal, sem megalkudnia vele. Ahogy Borisz Paszternak mondta, Kandinszkijnak csak „önmagával kellett megküzdenie”. Nem érintette és nem tette tönkre az életét az üldöztetés, amelytől Oroszországban a „balos” művészek szenvedtek. Így viszont nem is díszítette a fejét sem töviskoszorú, sem a mártírok glóriája, mint azokét a híres avantgárd művészekét, akik otthon maradtak. Reputációját nem a mostoha sorsnak – csakis a művészetének köszönhette.

További ajánlatunk

Cinema speculation
borító: Cinema speculation>
3 299 Ft
Terézvárosi barangolás - Szecessziós házak a Nagykörúton túl
borító: Terézvárosi barangolás - Szecessziós házak a Nagykörúton túl>
2 599 Ft
Dürer
borító: Dürer>
390 Ft
Auguste Renoir
borító: Auguste Renoir>
390 Ft
Cézanne élete
borító: Cézanne élete>
990 Ft
Az üvegalmárium
borító: Az üvegalmárium>
990 Ft
Paál László
borító: Paál László>
690 Ft
Kondor Béla
borító: Kondor Béla>
490 Ft

Hasznos holmik