• ISBN:
    ISBN 978-963-09-7368-7
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    kb. 90 oldal
apple store link google play link

Rembrandt

Világhíres festők

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 978-963-09-7368-7
  • KIADÓ:
    Kossuth Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Rembrandt képein az emberi arc magán hordozza az átélt sors rajta hagyott nyomait. Ezen túlmenően, valamennyi portré sajátos szellemi beállítódást is tükröz, betekintést enged a lét rejtelmeibe. A nagy németalföldi mestert főként „az ember és lelkiállapota” foglalkoztatta. Minél idősebb lett, annál többször érzékeltette a megfestett modellek belső magányosságát, ez Rembrandt szemében a személyiség lelkiismeretes ábrázolásának alapvető feltétele.

Tapasztalatának és megfigyeléseinek köszönhetően sikerült megjeleníteni a vásznon a modellek eleven személyiségét. Az idő folyamából kiragadott ugyan egy pillanatot, de nem állította meg az időt az ábrázoláson, így képes volt közvetíteni a megfestett személyek belső gazdagságát. Az arckifejezésük, a tekintetük érzékelteti legbensőbb világukat és létezésük titkos csodáját. Személyes ihletésű alkotásain, a zsánerjelenetekbe helyezett szereplők ábrázolásához gyakran ugyanazok a személyek ültek neki modellt, de Rembrandt ezeken a képeken is a „lélek” sokféleségét és az emberi természet mélységeit ragadta meg.

További ajánlatunk

Modigliani
borító: Modigliani>
390 Ft
Kandinszkij
borító: Kandinszkij>
390 Ft
Auguste Renoir
borító: Auguste Renoir>
390 Ft
Leonardo da Vinci
borító: Leonardo da Vinci>
390 Ft
Gauguin élete
borító: Gauguin élete>
990 Ft
FÉNER TAMÁS - Kihűlt fürdővízben nem jó lubickolni
borító: FÉNER TAMÁS - Kihűlt fürdővízben nem jó lubickolni>
89 Ft
Székely Bertalan
borító: Székely Bertalan>
690 Ft
Kokas Ignác
borító: Kokas Ignác>
690 Ft

Hasznos holmik