• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7368-7
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Rembrandt

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7368-7
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Rembrandt képein az emberi arc magán hordozza az átélt sors rajta hagyott nyomait. Ezen túlmenően, valamennyi portré sajátos szellemi beállítódást is tükröz, betekintést enged a lét rejtelmeibe. A nagy németalföldi mestert főként „az ember és lelkiállapota” foglalkoztatta. Minél idősebb lett, annál többször érzékeltette a megfestett modellek belső magányosságát, ez Rembrandt szemében a személyiség lelkiismeretes ábrázolásának alapvető feltétele.

Tapasztalatának és megfigyeléseinek köszönhetően sikerült megjeleníteni a vásznon a modellek eleven személyiségét. Az idő folyamából kiragadott ugyan egy pillanatot, de nem állította meg az időt az ábrázoláson, így képes volt közvetíteni a megfestett személyek belső gazdagságát. Az arckifejezésük, a tekintetük érzékelteti legbensőbb világukat és létezésük titkos csodáját. Személyes ihletésű alkotásain, a zsánerjelenetekbe helyezett szereplők ábrázolásához gyakran ugyanazok a személyek ültek neki modellt, de Rembrandt ezeken a képeken is a „lélek” sokféleségét és az emberi természet mélységeit ragadta meg.

További ajánlatunk

Velázquez
borító: Velázquez>
390 Ft
Rubens
borító: Rubens>
390 Ft
Michelangelo
borító: Michelangelo>
390 Ft
Marc Chagall
borító: Marc Chagall>
390 Ft
Manet élete
borító: Manet élete>
990 Ft
Van Gogh élete
borító: Van Gogh élete>
990 Ft
Barabás Miklós
borító: Barabás Miklós>
690 Ft
Aba-Novák Vilmos
borító: Aba-Novák Vilmos>
690 Ft

Hasznos holmik