• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7364-9
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Rubens

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7364-9
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

Peter Paul Rubens nevét világszerte ismerik: a XVII. századi németalföldi festő megkerülhetetlen alakja az európai művészetnek, életművét általánosan mérföldkőnek tekintik földrészünk kultúrájának fejlődésében. Az emberi létezés és az élet mindennapi mozzanatainak spontán, eleven ábrázolásmódja révén festményei szuggesztív, autentikus esztétikai jelenséggé emelik Rubens művészetét.

Úgy tűnik, a XVII. század végén Rubens művészete nem kapott olyan kitüntetett figyelmet, mint a későbbiek folyamán. Ez különös ellentmondásnak tűnik, hiszen közvetlen kortársai a „század Apellészeként” ünnepelték. Az 1640-ben bekövetkezett halálát követő évtizedek folyamán azonban fokozatosan fakulni kezdett az életében őt övező európai dicsfény. A fordulat bizonyára főként az európai politikai helyzetnek a XVII. század második felében lezajlott átalakulásával magyarázható. A század első fele a formálódó nemzetek és abszolút monarchiák kora volt, amikor az európai társadalmak öntudatuk és nemzeti egységük kifejezésére törekvő különböző rétegei természetszerűleg magukénak érezhették Rubens zseniális művészi újításait.

További ajánlatunk

Koltai 80 - Filmeskönyv
borító: Koltai 80 - Filmeskönyv>
4 199 Ft
Picasso
borító: Picasso>
390 Ft
Toulouse-Lautrec élete
borító: Toulouse-Lautrec élete>
990 Ft
El Greco
borító: El Greco>
390 Ft
Edgar Degas
borító: Edgar Degas>
390 Ft
Az üvegalmárium
borító: Az üvegalmárium>
990 Ft
Az élet csalfa tükrei
borító: Az élet csalfa tükrei>
1 190 Ft
Zichy Mihály
borító: Zichy Mihály>
690 Ft

Hasznos holmik