• ISBN:
  ISBN 978-963-09-7354-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link

Turner

Világhíres festők

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 978-963-09-7354-0
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  kb. 90 oldal
apple store link google play link
Az e-könyv a Kossuth Kiadó által nyomtatásban megjelentetett nagysikerű Világhíres festők című sorozat azonos című kötetének szöveganyagát tartalmazza, az illusztrációk nélkül.

A sötétségtől a fényig – Turner festészete a látvány világának e két véglete között fokozatosan teremtette meg a nyugati művészet történetében talán legszélesebb ívű életművet. Ha összevetjük az egyik legkorábban kiállított mesterművét, az 1794-ből származó, a nevezetes Szent Anzelm-kápolnát korrekten ábrázoló vízfestményt az 1840-es években készült A Clyde zuhatagaival, alig akarjuk elhinni, hogy a két kép ugyanannak a kéznek a munkája, annyira különböznek egymástól.

Ez a szembetűnő változás könnyen elterelheti figyelmünket a Turner művészetét alapvetően jellemző folyamatosságról, mert a kései festmények káprázatos koloritja, tónusgazdagsága és laza formái azt a benyomást kelthetik, hogy a festő a francia impreszszionistákéval azonos művészi célt tűzött maga elé, sőt egyfajta absztrakt művészetre törekedett. Mindkét nézet teljesen téves. A művészetét jellemző folyamatos fejlődés remekül példázza, hogy a korán megfogalmazott művészi céljait Turner milyen következetesen igyekezett megvalósítani.

További ajánlatunk

Dürer
borító: Dürer>
390 Ft
Auguste Renoir
borító: Auguste Renoir>
390 Ft
Hieronymus Bosch
borító: Hieronymus Bosch>
390 Ft
Manet élete
borító: Manet élete>
990 Ft
Fényképíró
borító: Fényképíró>
1 590 Ft
Vaszary János
borító: Vaszary János>
690 Ft
Gulácsy Lajos
borító: Gulácsy Lajos>
690 Ft
Egry József
borító: Egry József>
690 Ft

Hasznos holmik