• FORDÍTOTTA:
  Huszár András
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  408 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
 • ISBN:
  978-615-52-2924-4

Diaszpóra

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Huszár András
 • KIADÓ:
  Ad Astra Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  408 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013
 • ISBN:
  978-615-52-2924-4

Íme, az árva! Olyan világba született, amely nem is valódi. Digitális lény, akit elmemagból növesztettek, semleges nemű, virtuális polgár szondák, műholdak és szerverek végtelen hálózatában, mely átszövi az egész Naprendszert a külső bolygóktól a Nap háborgó felszínéig.

A XXI. századi Introdus óta az emberiség drasztikus változásokat eszközölt önmagán. A legtöbben a halhatatlanságot választották, csatlakoztak a poliszokhoz, tudatos szoftverekké váltak. Mások a gleiznerlét mellett döntöttek: eldobható, felújítható robottestekbe költözve nem vesztették el a kapcsolatot az erők és a súrlódás fizikai világával. Sokan közülük végleg elhagyták a Naprendszert fúziós meghajtású űrhajóikkal. És vannak, akik a végsőkig kitartanak. Ők a Föld sarában és dzsungeleiben hátramaradt húsvérek: egyesek álommajmokká sorvadtak, mások a tengerben lubickolnak vagy a levegőben repdesnek, a statikusok és a hídverők pedig élhető emberi sorsot próbálnak kovácsolni maguknak.
A polgárok gondtalan nyugalmának azonban egy csapásra vége szakad, amikor egy nem várt katasztrófa éri a húsvéreket, mely arra enged következtetni, hogy a poliszok jövőjét a természet törvényeinek fittyet hányó, bizarr asztrofizikai folyamatok fenyegetik. Így hát az árva polgárok és húsvér menekültek egy csoportjával karöltve nyomába ered a tudásnak, amely egyedül szavatolhatja a biztonságukat...


Greg Egan 1961. augusztus 20-án született Perthben. Az University of Western Australia hallgatójaként BSc fokozatú diplomát szerzett matematikából, majd egy darabig számítógép-programozóként dolgozott. 1992 óta minden idejét az írásnak szenteli. Jelenleg is Perthben él.
Greg Egant a hard science fiction egyik legkövetkezetesebb képviselőjeként tartják számon. Témái között szerepel a kvantummechanika, a matematika, a genetika, a transzhumanizmus, a mesterséges intelligencia, a tudatátvitel, élőlények (köztük emberek) lemásolása, a szimulált valóság, valamint a tudomány (racionalitás) és a metafizika kapcsolata.
Óceánmély (Oceanic) című kisregénye Hugo- és Locus-díjat nyert, a Permutation City című regénye pedig John W. Campbell Emlékdíjat. Egan nem vesz részt science fiction konvenciókon, és nem dedikálja a műveit.

További ajánlatunk

A kártevő
borító: A kártevő>
799 Ft
Marsbéli krónikák - teljes változat
borító: Marsbéli krónikák - teljes változat>
2 980 Ft
Védtelen halandók
borító: Védtelen halandók>
2 280 Ft
Érkezés és más novellák
borító: Érkezés és más novellák>
2 280 Ft
Menekülés a Földről 2.
borító: Menekülés a Földről 2.>
1 799 Ft
Síkvándor
borító: Síkvándor>
1 990 Ft
Behemót
borító: Behemót>
1 990 Ft
Az oligarcha vérvonala
borító: Az oligarcha vérvonala>
1 290 Ft

Hasznos holmik