Putyin Oroszországa

Olvass bele!
A szerző mondja a könyvéről: „Oroszországról magára valamit is adó ember nem ír könyvet. Egy ekkora monstrumot nem lehet jó lelkiismerettel százezer leütésbe szuszakolni. Hogy mégis megpróbálkozom Putyin rendszerének bemutatásával, annak – bevallom – van némi pedagógiai színezete is. Erre utal a könyv alcíme: Kézikönyv Orbánnak. Roppant tanulságos dolgok történtek ugyanis Oroszországban például a médiával, a régi és az új oligarchákkal, a politikai ellenzékkel vagy az igazságszolgáltatással. Létrejött és viszonylag gördülékenyen működik egy olyan rezsim, amely ügyesen bűvészkedik a lényegétől teljesen idegen demokratikus formákkal – anélkül, hogy veszélyeztetné saját leválthatatlanságát. Ez egy roppant izgalmas, hatalmas léptékű, shakespeare-i világ, drámai hősökkel, hihetetlen történetekkel és főként nagy-nagy természetadta gazdagsággal.
Egyébként pedig nem politológiai alapművet görget monitorán az olvasó, hanem hétéves tudósítói munkámból leszűrt tapasztalatokat, benyomásokat – egy pillanatképet arról az Oroszországról, amelyről mi magyarok annyi mindent tudni vélünk.”

2006-ban lakása előtt agyonlőttek egy orosz újságírónőt, Anna Politkovszkaját. Nem tudni, hogy a gyilkosságnak köze lett volna ahhoz, hogy egy évvel korábban nagy feltűnést keltő könyve jelent meg Amerikában. A The New York Times a legbátrabb orosz újságírónak nevezte. A Putyin Oroszországa című kötet keserű portrét rajzol a rogyadozó birodalomról.

További ajánlatunk

Összefogunk vagy kihalunk
borító: Összefogunk vagy kihalunk>
2 490 Ft
Orosz hekkerek
borító: Orosz hekkerek>
3 199 Ft
A liberalizmus kudarca
borító: A liberalizmus kudarca>
2 590 Ft
Putyin Oroszországa
borító: Putyin Oroszországa>
1 990 Ft
A Népszabadság kivégzése
borító: A Népszabadság kivégzése>
1 990 Ft
50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell
borító: 50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell>
1 790 Ft
New Perspectives for the EU team presidencies
borító: New Perspectives for the EU team presidencies>
990 Ft
Baloldal = társadalmi haladás
borító: Baloldal = társadalmi haladás>
990 Ft

Hasznos holmik