Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot

Olvass bele!

A népszerű, magyar származású amerikai újságírónő új könyve annnak a kilenc magyar emigránsnak az élettörténetét dolgozza fel, akik a nácizmus elől külföldre menekültek, s akik új hazájukban a maguk területén, a tudományban vagy a művészetben világhíresek lettek, s kiemelkedően fontos helyet töltenek be a 20. század történelmében, kultúrájában, művészetében:

Teller Ede (Edward Teller), Kertész Andor (André Kertész), Korda Sándor (Alexander Korda), Neumann János (John von Neumann), Kösztler Artúr (Arthur Koestler), Kertész Mihály (Michael Curtiz), Szilárd Leó (Leo Szilard), Wigner Jenő (Eugen Wigner), Friedmann Endre (Robert Capa).

Kati Marton magyar származású amerikai író és újságíró. Rádió- és tévériporterként, valamint olyan neves folyóiratok és újságok munkatársaként, mint a The New Yorker, az Atlantic Monthly, a The Times of London, a The Washington Post, a The Wall Street Journal vagy a Newsweek, számos szakmai elismerést és díjat kapott, a "Titkos hatalom - avagy amikor az elnök felesége beleszól a történelembe" című könyve felkerült a The New York Times bestseller-listájára.
Első könyve egy Wallenberg-életrajz volt, de "Egy amerikai asszony" című regényével szépíróként is bemutatkozott már. Jelentős emberi jogi tevékenységet fejt ki egy nők és leányok jogait védő nemzetközi szervezet élén, s 2001 óta a háborús zónákban élő gyermekeket gondozó ENSZ szervezetnek is munkatársa. Kati Marton két gyermek - egy fiú és egy leány - édesanyja, New York-ban él, férje Richard Holbrooke, az ismert amerikai diplomata.

További ajánlatunk

Coco a Ritzben
borító: Coco a Ritzben>
2 799 Ft
A kódfejtő
borító: A kódfejtő>
3 899 Ft
Tizenkét pillangó
borító: Tizenkét pillangó>
2 799 Ft
Magad, uram
borító: Magad, uram>
2 590 Ft
Uri Geller titkos élete
borító: Uri Geller titkos élete>
890 Ft
Csak a foci
borító: Csak a foci>
2 590 Ft
Erőss Zsolt
borító: Erőss Zsolt>
2 590 Ft
Barack Obama szupersztár
borító: Barack Obama szupersztár>
990 Ft

Hasznos holmik