Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot

Olvass bele!

A népszerű, magyar származású amerikai újságírónő új könyve annnak a kilenc magyar emigránsnak az élettörténetét dolgozza fel, akik a nácizmus elől külföldre menekültek, s akik új hazájukban a maguk területén, a tudományban vagy a művészetben világhíresek lettek, s kiemelkedően fontos helyet töltenek be a 20. század történelmében, kultúrájában, művészetében:

Teller Ede (Edward Teller), Kertész Andor (André Kertész), Korda Sándor (Alexander Korda), Neumann János (John von Neumann), Kösztler Artúr (Arthur Koestler), Kertész Mihály (Michael Curtiz), Szilárd Leó (Leo Szilard), Wigner Jenő (Eugen Wigner), Friedmann Endre (Robert Capa).

Kati Marton magyar származású amerikai író és újságíró. Rádió- és tévériporterként, valamint olyan neves folyóiratok és újságok munkatársaként, mint a The New Yorker, az Atlantic Monthly, a The Times of London, a The Washington Post, a The Wall Street Journal vagy a Newsweek, számos szakmai elismerést és díjat kapott, a "Titkos hatalom - avagy amikor az elnök felesége beleszól a történelembe" című könyve felkerült a The New York Times bestseller-listájára.
Első könyve egy Wallenberg-életrajz volt, de "Egy amerikai asszony" című regényével szépíróként is bemutatkozott már. Jelentős emberi jogi tevékenységet fejt ki egy nők és leányok jogait védő nemzetközi szervezet élén, s 2001 óta a háborús zónákban élő gyermekeket gondozó ENSZ szervezetnek is munkatársa. Kati Marton két gyermek - egy fiú és egy leány - édesanyja, New York-ban él, férje Richard Holbrooke, az ismert amerikai diplomata.

További ajánlatunk

Jé, Galla is ember!
borító: Jé, Galla is ember!>
2 999 Ft
Találd fel és engedd el!
borító: Találd fel és engedd el!>
3 490 Ft
Keanu Reeves
borító: Keanu Reeves>
4 290 Ft
Egy patrióta élete - Magyarországon, a XX. Században
borító: Egy patrióta élete - Magyarországon, a XX. Században>
3 899 Ft
Alfred Hitchcock tizenkét élete
borító: Alfred Hitchcock tizenkét élete>
2 890 Ft
Erzsébet királyné kíséretében
borító: Erzsébet királyné kíséretében>
1 990 Ft
Az udvarhölgy
borító: Az udvarhölgy>
2 490 Ft
Koestler asszonyai
borító: Koestler asszonyai>
990 Ft

Hasznos holmik