A shotokan karate útja

Olvass bele!
PDF-formátumú e-könyv.

A szerzőpárossal 1989-ig nyúlik vissza a kapcsolatunk, 1996-ban vizsgáztak először előttem. Kapcsolatunk azóta folyamatos, töretlen. Egyesületük tagjaival a Szövetség minden jelentősebb versenyén, edzőtáborán részt vesznek és komoly eredményeket érnek el. Ő1k maguk pedig, Sey Gábor juniorral, immár számtalan nemzetközi verseny és edzőtábor rendezésével bizonyították a karate iránti elkötelezettségüket. Szakmai munkájukat maga kancho-soke Okuyama Takemasa 10 danos nagymesterünk is messzemenően értékeli. Mindkét szerző a karate gyakorlása mellett komoly elméleti, kutatómunkát is végez, amit harcművészetek népszerűsítése érdekében rendszeresen publikálnak is. Mára több fekete öves mester, klubvezető, edző, sportoktató, versenyző került ki a kezük alól.

Könyvüket, tanulmányukat magam elé véve és olvasva számtalan emlék tolul fel bennem. Kettejük kapcsolata a kezdetek óta egy tökéletes apa-lány viszonyt idéz fel bennem, két edző és versenyző hihetetlen munkáját bizonyítva, akik különleges tisztelettel viszonyulnak a karate szelleméhez.

A szerzőket régi tanítványomon, a 3. danos karatemesteren, Vojnity Kornélon keresztül ismertem meg, aki Szabadkán és Bajmokon élt, majd Pécsre költözött, ahol tanulmányait folytatta és karate klubot nyitott. A szerzők rajta keresztül csatlakoztak az általam képviselt karateszervezethez, amit japán mesterek irányítása alatt vezettem, illetve vezetek ma is (Miyazaki, Kubota, Okuyama mesterek). Mindketten nem csak saját tudásukat fejlesztették tovább, hanem elősegítették a budo és martial arts (önvédelem) terjedését Pécsett és környékén.

Sey Gábor senior, budoval kapcsolatos elméleti munkásságát, kutatásait már több könyvéből is megismerhettük, amit Morvay-Sey Kata versenyzőként szerzett tapasztalataival és judóedzői, karate szakedzői elméleti ismereteivel igen jól kiegészít.

Ez a könyv különösen nagy segítséget nyújt a fiatal, de már hosszabb ideje működő edzőknek is. A terjedelmes könyv, precíz önvédelemmel, távolkeleti kultúrával kapcsolatos ismeretanyaga igen jó alapokat ad további kutatásokhoz. Kiemelném a technikák (kihon) - különös tekintettel az esések, dobások és egyes ütések, rúgások részletes elemzését - a formagyakorlatok (katák), edzésprogramok szemléltetésének módját.

A könyv első részében a karate történelmét ismerteti, ami hozzásegíti az érdeklődőket a karate kialakulásának még teljesebb megismeréséhez.

A szerzők munkájához nagyban hozzájárult az edzőtermekben, versenyeken, szemináriumokon szerzett tapasztalata.

Ezt a valóban értékes könyvet melegen ajánlom elsősorban a szövetségünk tagjainak, mestereinek, edzőinek tanulmányozásra, de minden, a karatéval mélyebben foglalkozni kívánó karatékáknak és érdeklődőnek a figyelmébe is.

Shi-Soky Dr. Prof. Ziko G. Becanovic

További ajánlatunk

Csak az izom!
borító: Csak az izom!>
2 999 Ft
Életem piros-fehérben
borító: Életem piros-fehérben>
3 299 Ft
Vasemberek
borító: Vasemberek>
2 700 Ft
Bayern
borító: Bayern>
2 490 Ft
Eksztázis - Futás és önmegvalósítás
borító: Eksztázis - Futás és önmegvalósítás>
1 690 Ft
A kosárlabda története
borító: A kosárlabda története>
1 250 Ft
Forma-1 futamról futamra 2000-2009
borító: Forma-1 futamról futamra 2000-2009>
990 Ft
A téli olimpiai játékok története 2. rész
borító: A téli olimpiai játékok története 2. rész>
990 Ft

Hasznos holmik