apple store link google play link

Pokolhegy

Befejezetlen riport

Olvass bele!
apple store link google play link

Pokolhegy Ráckeve egyik „külvárosa”, főleg szegények – cigányok és nem cigányok – lakják. Ahogy a szerző írja: „Számomra tenger-gazdagságú csepp.” Ez a könyv nem helytörténet, nem is szociográfia, inkább riport, amelynek nem az itt élő cigányság a főszereplője, hanem Pokolhegy. Hogyan éltek és élnek együtt szegények, gazdagok, cigányok, nem cigányok, mit gondolnak egymásról a szomszédok, hogyan vélekednek tanárok a diákokról, diákok az iskoláról, polgárok a hivatalról, a hivatal hogyan róluk.

A cigány–magyar együttélést, amely Magyarország egyik legfontosabb jövőbeli problémája, nem a GDP fogja meghatározni, nem is kormánydöntések, hanem a felek közti viszonyok minősége: első lépés az egymásrautaltság megértése, a második pedig a másik fél problémáinak megértése. Mert ma még nem látjuk a fától az erdőt. Szále László kérdez, egymás mellé állít cigány és magyar sorsokat, ítéljen az olvasó. S ha nem tud ítélkezni, nem baj. Gondolkodjon.

Izgalmas, olykor szívszorítóan szép és igaz olvasmány, nem is elsősorban a tények, hanem a szerző szülőföldszeretete és a könyvében sorsukat felsorakoztató emberek – férfiak, nők, gyermekek – egymásrautaltsága és ennek megélése miatt.

További ajánlatunk

Apák könyve
borító: Apák könyve>
3 299 Ft
Élő kötet nem marad - bővített kiadás
borító: Élő kötet nem marad - bővített kiadás>
2 290 Ft
Szűzmáriás királyfi
borító: Szűzmáriás királyfi>
2 290 Ft
Tizenhét hattyúk
borító: Tizenhét hattyúk>
1 390 Ft
Természetes fény
borító: Természetes fény>
4 890 Ft
Rablóhalak
borító: Rablóhalak>
1 990 Ft
Egyszerű történet vessző…
borító: Egyszerű történet vessző…>
1 990 Ft
Ne. Érj. Hozzám.
borító: Ne. Érj. Hozzám.>
690 Ft

Hasznos holmik