• FORDÍTOTTA:
  Dornbach Mária
 • EREDETI CÍM:
  Cinco moscas azules
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
 • OLDALSZÁM:
  240 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630981286
apple store link google play link

Öt kék légy

Spanyol krimik

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Dornbach Mária
 • EREDETI CÍM:
  Cinco moscas azules
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
 • OLDALSZÁM:
  240 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630981286
apple store link google play link

Rafael Molinet Rojas élete idős korára megfeneklik: évekig ápolta édesanyját, akinek halála után depresszióssá válik, ráadásul anyagilag is kilátástalan helyzetbe kerül. Végzetes döntést hoz: véget vet életének, de előtte Marokkóba utazik, egy luxusszállodába, hogy kellemesen töltse utolsó napjait.
A szálloda vendégei között felfedez egy asszonyt, akiről korábban egy rejtélyes gyilkossági ügy szereplőjeként hallott: Mercedes a gyanú szerint évekkel korábban hagyta meghalni hűtlen férjét. A történet szerint Mercedes barátnője, Isabella, egy tangeri öreg és gazdag zsidó fiatal felesége viszonyt kezdett Mercedes férjével, Valdésszel. Az egyik légyotton azonban Valdes félrenyelt egy mandulaszemet és fuldokolni kezdett. Isabella segítséget kért a közelben tartózkodó Mercedestől, aki kettesben akart maradni fuldokló férjével, s mire megérkezik a mentő, a férfi halott… A gyilkosságot soha nem sikerült rábizonyítani.
A luxusszállóban Mercedes kiadói felkérésre pletykatörténeteket készül írni a vendégekről, ahogy Molinot is naplót ír pszichiátere javaslatára, terápiás célból. Mindketten a saját szemszögükből ecsetelik a szállodában történteket.
Megjelenik egy négyfős spanyol társaság, a madridi elit két ismert tagja igyekszik elbújni a világ szeme elől szeretőik társaságában. Csakhogy az egyik nő Mercedes régi ismerőse, így újra szóba kerül az egykori rejtélyes haláleset. A társaság egyik férfitagja, a rádióriporter Antonio elhatározza, hogy szaftos történetet kerít Jaime Valdés haláláról, amelyben egyértelműen Mercedest kiáltja ki gyilkosnak. A közönség falni fogja a sztorit, mindegy, hogy mi a valóság…
Molinet kihallgatja a társaságot és úgy dönt, megakadályozza a leleplező cikk megjelenését, s balesetnek álcázva elteszi láb alól Antoniót. Naplójából az is kiderül, mi erre az oka: 40 évvel korábban kicsapongó, részeges apja lezuhant a lépcsőn, és sem ő, sem édesanyja nem siettek a segítségére, sőt a 15 éves fiú még fejbe is vágta az apját, hogy biztosak lehessenek a halálában.
Agatha Christie rajongói ebben a Posadas-regényben is felfedezhetik a nagy angol példakép egy-egy regényének töredékét.

További ajánlatunk

Vérszerződés
borító: Vérszerződés>
4 499 Ft
A klub
borító: A klub>
3 199 Ft
Az utolsó tárgyalás
borító: Az utolsó tárgyalás>
3 499 Ft
Elbűvölő feleségem
borító: Elbűvölő feleségem>
2 480 Ft
Meghasadt valóság
borító: Meghasadt valóság>
3 499 Ft
Emlékek börtönében
borító: Emlékek börtönében>
2 790 Ft
Minden sötét, csillag sehol
borító: Minden sötét, csillag sehol>
2 690 Ft
Kakukkszó
borító: Kakukkszó>
2 390 Ft

Hasznos holmik