• KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • ISBN:
  ISBN 9789630982528
 • OLDALSZÁM:
  69 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
apple store link google play link

Szellem a gépben

Hálózati irodalomtudomány

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • ISBN:
  ISBN 9789630982528
 • OLDALSZÁM:
  69 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014
apple store link google play link

A könyv nem csak tartalom, kultikus tárgy is. De mi legyen az e-bookkal, ahol nincs fizikális megfoghatóság? Hogyan kezeljük az olyan új műfajokat, mint a gépvers, a net-regény, a blog, a hipertext-sztory, az SMS-novella? Kap-e az olvasó segítséget a digitális irodalom menedzseléséhez? Van-e használati útmutató a képernyőn, kijelzőn cikázó szöveg elsajátítási technikáihoz? Az elektronikus művek nem úgy hatnak, mint a nyomtatott elődök - de akkor hogyan?

A számítógépes text-matériák új kihívások elé állítják a betűk barátait. Szűts Zoltán könyve eligazítást nyújt abban, hogy a monitoron végtelen mennyiségben legördülő, utalásokkal és elágazásokkal (hipertext) szerelt kis- és nagy literatúra milyen eszközrendszerrel működik. A többkötetes, egyetemi oktató szerző bemutatja a hipertext olvasási stratégiáit, a webkettes médiaformákat, a blogkultúra gyarapodó gazdagságát. Külön fejezetben foglalkozik a könyv az online publikációs paradigmákkal, a hálózati irodalom konstrukcióival, a megéledő hazai és nemzetközi irodalmi közösségek világával. Polgárok, trollok és kerti törpék – Million Penguins könyvprojekt bemutatása és analízise képet ad egy hálózati irodalmi alkotás anatómiájáról. A Gutenberg-galaxis mellett jelen van korunkban a Neumann-galaxis művelődési horizontja is – adja meg a szerző az alaphangot. Nem komputer Parnasszusra kívánja vezetni az olvasót, hanem a szövegmegértés és feldolgozás alkotó magasságába.

A könyv jól tagolt, tömbös, követhető lefolyású szerkezetben tárgyalja ezt a meglehetősen ismeretlen témát. A tartalomjegyzék alapos, témajegyzéknek is felfoghatóan tanulmányozható.

További ajánlatunk

Kiáltvány a jobb e-könyvekért
borító: Kiáltvány a jobb e-könyvekért>
490 Ft
Laikus olvasás?
borító: Laikus olvasás?>
490 Ft
A webre fordított nap
borító: A webre fordított nap>
490 Ft
Könyv-e az E-KÖNYV?
borító: Könyv-e az E-KÖNYV?>
490 Ft
Könyvsokk
borító: Könyvsokk>
800 Ft
e-book kalauz
borító: e-book kalauz>
490 Ft
Betűk dicsérete
borító: Betűk dicsérete>
690 Ft
Akcióban az e-book!
borító: Akcióban az e-book!>
190 Ft

Hasznos holmik