• ISBN:
  ISBN 9789630982337
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  358 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
google play link

Himmler

Egy tömeggyilkos magánélete

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630982337
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  358 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
google play link

Sokáig azt hittük, hogy Heinrich Himmlernek a feleségéhez, Margához írott levelei – akárcsak a Reichsführer-SS egyéb más iratai – végérvényesen eltűntek. Több évtizeddel öngyilkossága és a II. világháború befejezése után Azonban a levelek napvilágra kerültek Tel-Avivban. Ezek az iratok – amelyek tökéletesen kiegészítik Margának a Koblenzi Szövetségi Levéltárban őrzött leveleit, és amelyeket Michael Wildt és Katrin Himmler tett közzé – a hitleri Németország egyik legfontosabb szereplőjének a magánéletét helyezik teljesen új megvilágításba
Amikor Heinrich Himmler és Marga Siegroth 1927-ben megismerkednek egymással, őszinte érzelmeket táplálnak egymás iránt. A házaspárt szoros egységbe forrasztja a közös vidéki életről szövögetett álmuk, valamint mélységes zsidógyűlöletük. Himmler, a náci pártfunkcionárius, gyakran a „vezérrel” együtt van úton, és a messzi távolból „kis szerelmének” azt tanácsolja, hogy „lekvárt főzzön a bodzabogyóból, mire föl Marga arról számolt be, hogy a otthonuk az „összes nemzetiszocialista lakos találkozóhelyévé” vált. 1933 után Himmler a birodalom a második leghatalmasabb vezetőjévé emelkedik; az SS Reichsführereként és a német rendőrség fejeként a „zsidókérdés végleges megoldásával” foglalkozik, miközben „aranyos kis asszonykájának” anyák napjára „sok-sok jókívánságát küldi”, és fényképeket mellékel az SS-Einsatzgruppéknál és a Waffen-SS alakulatainál tett látogatásairól.
Ám e levelek csak látszólag ártatlan írások: a kispolgári díszlet mögül előbukkan a Himmler magánéletére is jellemző brutalitás és érzéketlenség.

További ajánlatunk

Az önbecsülés 6 alappillére
borító: Az önbecsülés 6 alappillére>
2 790 Ft
Nagy Szulejmán szultán
borító: Nagy Szulejmán szultán>
1 800 Ft
Az SS kiiktatása
borító: Az SS kiiktatása>
2 599 Ft
A halál asszonya
borító: A halál asszonya>
2 390 Ft
1453 - Konstantinápoly utolsó nagy ostroma
borító: 1453 - Konstantinápoly utolsó nagy ostroma>
2 700 Ft
A Bin Laden-akció
borító: A Bin Laden-akció>
2 390 Ft
Moszád
borító: Moszád>
2 490 Ft
Frank birodalom
borító: Frank birodalom>
890 Ft

Hasznos holmik