• EREDETI CÍM:
  The Silver Eagle
 • FORDÍTOTTA:
  Angster László
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
 • OLDALSZÁM:
  429 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630982436
apple store link google play link

Ezüst sas

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  The Silver Eagle
 • FORDÍTOTTA:
  Angster László
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
 • OLDALSZÁM:
  429 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789630982436
apple store link google play link

Ben Kane Az elfeledett légióban megismert ikerpár, Romulus és Fabiola, valamint társaik történetét szövi tovább a trilógia második kötetében, az Ezüst sasban.
Romulus Brennus, a gall harcos és Tarquinius, az etruszk jövendőmondó társaságában a hajdani Nagy Sándor hódításainak nyomában harcol, immár „hadifogolyként” a pártusok oldalán.
A szépséges Fabiola, a Caesar oldalán Galliában harcoló Brutus szeretője Fabiola belesodródik az Itália földjén, majd Rómában elszabaduló anarchiába. Leghűségesebb két-három kísérőjével nekivág a hosszú útnak, hogy megtalálja a szeretett férfit.
A Rómát irányító triumvirátus felbomlásának és a köztársaság végének hiteles történelmi háttere előtt kibontakozó cselekményt ármánykodás, hit, hűség, önfeláldozás, politikai-hatalmi harc szövi át, hogy aztán ki-ki eljusson az istenségekben is bővelkedő történetben oda, ahová hajdani jóslatok szerint el kell jutnia.

A HÁROM FÉRFI
története folytatódik: Az elfeledett légióban megismert férfiak – a lassan felnőtt férfivá váló Romulus, elválaszthatatlan barátja, Brennus, a gall harcos és a jövendőmondó etruszk Tarquinius – légiójuk szétverése után a pártusok fogságában harcolnak tovább a hajdan Nagy Sándor által meghódított vidékek peremén Ázsiában. Mi az a jövő, amelyet Brennusról látott Tarquinius, de nem hajlandó elárulni barátainak? És beteljesül-e az a jövendölés, amely szerint Romulus visszatér Rómába? Milyen titok lappang Romulus és Brennus Rómából való menekülése mögött?

A NŐ,
Fabiola sorsát is követhetjük. Az egykori prostituált, immár szabad nőként és Brutus kedveseként él Pompeiiben a férfi birtokán, de Rómába kénytelen utazni, egyebek között a bosszúért lihegő fejvadászok előtt. Fabiola „bűne”, hogy igyekezett megmenteni egy szökött rabszolgát, s ezért a fejvadászok vezére bosszút fogadott. Rómában Fabiola akaratlanul is közel kerül a köztársaság létét fenyegető belső viszályokhoz, ezért úgy dönt, hogy a Julius Caesar oldalán Galliában harcoló Brutus után megy. Vajon rátalál-e családja titkára? Kiderül-e, ki az az apa, aki anyjukat megerőszakolva nemzette őt és ikertestvérét, Romulust? Egymásra talál a sok éve elszakadt ikerpár?

HARC A HATALOMÉRT
Crassus halála után a triumvirátus megmaradt tagjai, Pompeius és Caesar egyaránt hatalomra tör Rómában. Caesar galliai hadjáratának sikerétől reméli az otthoni tömegek támogatását, míg Pompeius, megszegve a szigorú történelmi hagyományokat, seregek élén készül Róma ellen. Milyen cselszövések eredményezik a köztársasági lét felszámolását és a császárság létrehozását? E valós történelmi háttér előtt bontakozik ki a három férfi harca a túlélésért és a hazajutásért – vajon kinek sikerül a célt elérnie? E történelmi események viharában keresi Fabiola kedvesét – vajon neki sikerül-e céljait, köztük az erőszaktevőn tervezett bosszút elérnie? És ki kerül ki győztesen a hatalmasok küzdelméből?

További ajánlatunk

Láng a havon
borító: Láng a havon>
2 390 Ft
Egy kém az iraki háború ellen
borító: Egy kém az iraki háború ellen>
2 799 Ft
A velencei árulás
borító: A velencei árulás>
2 490 Ft
A vaspata
borító: A vaspata>
890 Ft
A csillagos, nagy ég alatt
borító: A csillagos, nagy ég alatt>
2 790 Ft
Endgame I.
borító: Endgame I.>
2 290 Ft
Tűzvirágok ideje
borító: Tűzvirágok ideje>
2 890 Ft
A Lazarus kripta
borító: A Lazarus kripta>
1 490 Ft

Hasznos holmik