• EREDETI CÍM:
  Tinkers
 • ISBN:
  ISBN 9786155261862
 • FORDÍTOTTA:
  Pordán Ferenc
 • KIADÓ:
  Tarandus Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  150
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

Apák

Pulitzer-díjas regény

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Tinkers
 • ISBN:
  ISBN 9786155261862
 • FORDÍTOTTA:
  Pordán Ferenc
 • KIADÓ:
  Tarandus Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  150
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2014

George Washington Crosby élete végén családtagjai körében emlékszik vissza gyermekkorára, apjára és annak apjára, akiknek az életét köszönheti, s azt, amilyenné a neki rendelt idő alatt vált.

Apja, Howard Aaron Crosby házalóként kereste kenyerét, szappant, felmosórongyot, gombostűt, mindenféle háztartási csecse-becsét árulva a vidék magányosan és elzárva élő asszonyai számára – nem biztosítva ezzel túlzott gazdagságot családjának. Ám munkája tulajdonképpen csupán mellékes körülmény volt az életében, napjait álmodozva, elmélkedve, a természet és ezen keresztül egy magasabb valóság közelségének keresésével töltötte.

Nem is csoda, hiszen az ő apja, azaz George nagyapja lelkész volt, a lélek, nem pedig a gyakorlati élet embere. Úgy is végezte, hogy kifakult az anyagi világból: addig kereste a mélyebb értelmet s a magasabb létezőt, amíg a határok elmosódtak, s ő szinte észrevétlenül átkerült a túloldalra, ahonnan már nem tudott vagy talán nem is akart visszatérni.

Howarddal is sokszor előfordult, hogy bepillantást nyert a titkos ajtó mögé, amely a túlvilágra nyílik, s ízelítőt kapott a kozmosz nyers anyagából villámok formájában, amely alkalmakat a korlátolt emberek epilepsziás rohamként azonosítottak.

George a halálos ágyán végigtekint ősei életének során, s közben előtűnik a minta, amely apáról apára megnyilvánult, s amelyet ő szintén apja lévén két leánynak, nem akart továbbadni. Egész életében azon igyekezett, hogy apja álmodozó, költői, kaotikus életének ellentéteként megteremtse a racionalitás mérnöki rendjét. Most, a végére érve vele együtt gondoljuk végig, érdemes volt-e.

„Kevés szerző első könyvéről mondható el, hogy tökéletes lenne... ám a listára most föl kell kerüljön Paul Harding elsöprő erejű regénye... Harding mesterművet alkotott.” – National Public Radio

„Paul Harding nagyszerű regényében benne van mindaz, amire az olvasók, az írók és a kritikusok vágynak.” – San Francisco Chronicle

Paul Harding 1967-ben született zenész és író. Az Apák az első regénye, amely rögtön a megjelenése utáni évben el is nyerte a Pulitzer-díjat, illetve az elsőkönyveseknek járó Robert W. Bingham-díjat. 2012-ben Harding megkapta a Fernanda Pivano-díjat, amely egy olasz irodalmi díj amerikai szerzők számára. Második regénye, az Enon 2013-ban jelent meg Amerikában.

További ajánlatunk

Rendbomlás
borító: Rendbomlás>
2 999 Ft
Hát persze hogy káromkodom!!!
borító: Hát persze hogy káromkodom!!!>
2 599 Ft
Kopasz
borító: Kopasz>
2 490 Ft
Szeretettel, Nina
borító: Szeretettel, Nina>
1 990 Ft
A halál tökéletes emlékezete
borító: A halál tökéletes emlékezete>
1 990 Ft
Mindent azonnal
borító: Mindent azonnal>
2 100 Ft
Ciao, Bella
borító: Ciao, Bella>
2 570 Ft
Pokol
borító: Pokol>
980 Ft

Hasznos holmik