• ISBN:
  ISBN 9786155513299
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  161 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
apple store link google play link

Grafit Márta és a kaktuszok

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155513299
 • KIADÓ:
  Noran Libro Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  161 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
apple store link google play link

Grafit Márta az ötvenkettedik születésnapján a cukrászdában, ahol dolgozik, három apró kaktuszt kap ajándékba egy furcsa idegentől.
Hazafelé elbóbiskol a villamoson, s amikor a szokottnál pár utcával távolabb leszáll, észreveszi, hogy a kaktuszokat a villamoson felejtette. De valami más is történik. Valami egészen különös.
Mintha egy régi fekete-fehér filmbe csöppenne, olyan lesz hirtelen körülötte a világ. És hiába pislog, semmi nem változik, onnantól kezdve mindent fekete-fehérben lát maga körül. S hogy mi marad számára ebben a színek nélküli, szürkére lúgozódott világban? Egy unalmas állás, egy hosszú évek óta szótlan közönybe merült házasság, egy otthon, ahol állandóan szól a televízió. Talán mégsem. Mert a nappalokból kivesztek ugyan a színek, éjjelente azonban csodás színekben álmodik. Ezek az álmok csalogatják, hívogatják őt valahová, és hamarosan rájön, hogy a kaktuszokon kívül, vagy épp a kaktuszokkal együtt, valami mást is elvesztett azon a délután. Valamit, amit még megnevezni se mer. Előfordulhat ugyanis, hogy amíg az ember alszik, a lelke kiszáll belőle és elkalandozik. Ilyenkor átmenetileg bármibe beleköltözhet, akár egy kaktuszba is. Grafit Márta kaktuszai pedig kézről kézre járva ugyancsak messzire vándorolnak, ő pedig rájön, mit kell tennie.
Egy sajátos, országokon és álmokon átívelő utazás veszi kezdetét, egy lelki road movie, melyben Grafit Márta elindul, hogy megkeresse a kaktuszait, visszaszerezze a lelkét, és újra megtalálja a szerelmet, ha nem is ott, ahol várnánk.

További ajánlatunk

Nem nagy ügy
borító: Nem nagy ügy>
2 499 Ft
Beszélgetés az Istennel
borító: Beszélgetés az Istennel>
999 Ft
Személyes okok
borító: Személyes okok>
1 953 Ft
Árvízi napló
borító: Árvízi napló>
2 599 Ft
Gogol halála - Virág utca 3
borító: Gogol halála - Virág utca 3>
2 290 Ft
Egy mormota nyara
borító: Egy mormota nyara>
2 500 Ft
Egy piaci nap
borító: Egy piaci nap>
2 290 Ft
Kecskerúzs
borító: Kecskerúzs>
650 Ft

Hasznos holmik