• ISBN:
  ISBN 9789630982474
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  527 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
apple store link google play link

A szervezkedő ember

A szervezeti élet szociálpszichológiája

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630982474
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  527 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015
apple store link google play link

A szervezet társas tér, melyen belül a tanulás, az attitűdök, a motiváció, a személyközi viszonyok, a szerepek és szerepkonfliktusok, a kommunikáció, a hatalom, a döntés, a csoport jelenségei éppen úgy megtalálhatók, mint az életben általában. Ugyanakkor a szervezet sajátosan megtöri, és színezi ezeket a jelenségeket és folyamatokat.

A szervezkedő ember bevezetést nyújt a modern társadalmak működéséhez nélkülözhetetlen szervezetek társadalomlélektanába. A szervezet által teremtett valóságban ellenőrizhetővé, átláthatóvá és előre jelezhetővé válik az idő, a tér, az ok és okozat. A VUCA, azaz a változékonyság (volatility), a bizonytalanság (uncertainty), a komplexitás (complexity) és a kétértelműség (ambiguity) megnövekedése különösen nagy terheket ró a mai szervezetekre, hiszen vezetőiknek és tagjaiknak káoszhoz közeli környezetben kell biztosítaniuk a rendet, az előreláthatóságot és a szervezeti identitást.

Könyvünk tárgyalja a legújabb információs technológiai trendeket, a Big Data paradigmát, a business intelligence és CRM szervezési eszközöket, melyek alkalmassá teszik a szervezetet a környezet megfigyelésére, a gyors és proaktív alkalmazásra, vagy ha szükséges, a válságok „korai előrejelzésére”. A bizonytalanság korát éljük, ezért a könyv kitér a válság kommunikációjára és a válságokból való újraépítkezés módszereire is.

További ajánlatunk

Freud páciensei - Mítosz és valóság
borító: Freud páciensei - Mítosz és valóság>
3 099 Ft
A hülyeség pszichológiája
borító: A hülyeség pszichológiája>
3 499 Ft
A félelem adománya
borító: A félelem adománya>
2 599 Ft
Életünk mellékszereplői
borító: Életünk mellékszereplői>
2 999 Ft
Kis seggfejkalauz
borító: Kis seggfejkalauz>
2 799 Ft
Alma a fájától
borító: Alma a fájától>
3 890 Ft
A személyiség titkai
borító: A személyiség titkai>
1 990 Ft
Fejben dől el
borító: Fejben dől el>
1 990 Ft

Hasznos holmik