• ISBN:
  9789631432756
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  152
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Az évek iszkolása

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789631432756
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  152
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Huszonnégy évvel később... Legyen a 24 az a szám, amely az Esterházy-kalauz és Az évek iszkolása beszélgetőkönyv között eltelt időt jelenti. Jobban jártunk volna, ha csak 23 iszkolt volna el, mert akkor most kijátszhatnánk ezt a remek prímszámot.

Végre megtudhatjuk, melyik században élt volna szívesen Esterházy Péter, vagy mit olvasott föl neki az édesanyja, és mit olvasott ő a gyerekeinek (már ha azt olvasásnak lehet nevezni). (Nem.) És ne higgyék, hogy már mindent tudnak Esterházy édesapjáról és édesanyjáról, vagy a testvéreivel, a gyerekeivel, unokáival (!), sőtpláne a feleségével való viszonyáról, hogy a szavakat, mondatokat ne is említsük. (De.) Félő, az is lelepleződik, ki volt az első barátnője, és mikor kezdett erotikus irodalmat olvasni. (Az Egri csillagok nyitójelenete???) És hogy miért könnyebb az evésről írni, mint a szeretkezésről. A családtól indulunk, de lesz Isten is. Haza is. Most akkor ki ő, Bováryné vagy Esti Kornél?

Szóval Amit tudni akarsz Esterházy Péterről, de sosem merted megkérdezni (váltunk át olcsón magázásról tegezésre), azt ismét megtette helyetted Mariann D. Birnbaum, Esterházy kalauza, aki a szerzőt közelgő hatvanötödik születésnapja alkalmából szólította föl újra, hogy kezelje a jegyét, vagy mutassa föl a bérletét. A 65 meg legalább félprím. Hogy ez mit is jelent, azt majd megkérdezzük még tőle.

További ajánlatunk

Ha szeretsz… Sorok között Lutter Imrével
borító: Ha szeretsz… Sorok között Lutter Imrével>
4 199 Ft
Jeremiás nyomában
borító: Jeremiás nyomában>
4 899 Ft
A titokzatos Lagerfeld
borító: A titokzatos Lagerfeld>
2 290 Ft
Jó pincér voltam...
borító: Jó pincér voltam...>
1 890 Ft
Bujtor
borító: Bujtor>
1 190 Ft
Két csönd között
borító: Két csönd között>
990 Ft
Miért éppen Gyöngyöspata?
borító: Miért éppen Gyöngyöspata?>
790 Ft
Értékteremtők 2012
borító: Értékteremtők 2012>
990 Ft

Hasznos holmik