• ISBN:
  9789633107270
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  24
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Az otthontalanság otthona

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633107270
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  24
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Az egész, mármint ez az egész történet azzal kezdődött, hogy Miksa egyszer csak elhagyta a hazáját. Akkor még emlékezett rá, sőt pontosan tudta, hogy Miksának hívják, csak később, sokkal később kaparták le a hétköznapok karmai a nevét, így a végén Max lett belőle a világ számára.

Mit is mondhatnánk Kondor Vilmos novellájának főhőséről, aki egy nap elhagyja hazáját, levedli nevét, elfelejti a nyelvet, és kertészként, alkalmi munkákat vállalva járja a nagyvilágot? Ültet, nyes, vág, túr és öntöz, miközben távolodik a szavaktól, a gondolatoktól, az otthonosan ismerőstől. Legtöbbször nem érti azt a bábeli zűrzavart, ami új helyzetében körülveszi, ezért egy szót tart magánál minden eshetőségre; azt, hogy igen – hiszen abból baj nem lehet. Nem is tévedhetne nagyobbat…

Az otthontalanság otthona mágikus mese a szavak hatalmáról, az emberi esendőségről és arról, hogy vajon tényleg azért vagyunk-e a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

Kondor Vilmos az e-könyv eladásából származó teljes bevételét jótékonysági célra, az Artemisszió Alapítvány javára ajánlja fel.

A kezdeményezéshez csatlakozott a – jövőben Kondor Vilmos műveit gondozó – Libri Könyvkiadó, mely kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, és különös figyelmet fordít a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire.

Az eKönyv Magyarország és anyavállalatai, a Libri-Shopline Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. mind a kezdeményezés mellé álltak, és példa nélküli módon az e-könyvből származó teljes saját bevételeiket is felajánlják a jótékonysági célra.

A kedvezményezett Artemisszió Alapítvány célja a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a kölcsönös megértés elősegítése, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása.

Kondor Vilmos 1954-ben született, tanulmányait Szegeden kezdte, majd a párizsi Sorbonne-on folyatta, ahonnan végül vegyészmérnöki diplomával tért haza. Jelenleg egy nyugat-magyarországi városban tanít matematikát és fizikát középiskolás diákoknak. Íróként 2008-ban debütált a Bűnös Budapest-ciklus első regényével (Budapest Noir), azóta a főszereplő, Gordon Zsigmond kalandjai tíz nyelven, több mint két tucat országban váltak olvashatóvá, többek közt az Egyesült Államokban is.

Kondor Vilmos feleségével, két ikerlányával, valamint kutyáival és sólymával egy Sopron melletti kis faluban él.

További ajánlatunk

Volt egyszer egy varrodám
borító: Volt egyszer egy varrodám>
4 299 Ft
Hungária út, hazafelé
borító: Hungária út, hazafelé>
990 Ft
Élő kötet nem marad - bővített kiadás
borító: Élő kötet nem marad - bővített kiadás>
2 290 Ft
Anikomment
borító: Anikomment>
1 290 Ft
Északról hegy, délről tó, nyugatról hegyek, keletről folyó
borító: Északról hegy, délről tó, nyugatról hegyek, keletről folyó>
1 290 Ft
Természetes fény
borító: Természetes fény>
4 890 Ft
Rablóhalak
borító: Rablóhalak>
1 990 Ft
Érzékbéklyók
borító: Érzékbéklyók>
790 Ft

Hasznos holmik