• ISBN:
  9789633107270
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  24
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Az otthontalanság otthona

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789633107270
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  24
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2015

Az egész, mármint ez az egész történet azzal kezdődött, hogy Miksa egyszer csak elhagyta a hazáját. Akkor még emlékezett rá, sőt pontosan tudta, hogy Miksának hívják, csak később, sokkal később kaparták le a hétköznapok karmai a nevét, így a végén Max lett belőle a világ számára.

Mit is mondhatnánk Kondor Vilmos novellájának főhőséről, aki egy nap elhagyja hazáját, levedli nevét, elfelejti a nyelvet, és kertészként, alkalmi munkákat vállalva járja a nagyvilágot? Ültet, nyes, vág, túr és öntöz, miközben távolodik a szavaktól, a gondolatoktól, az otthonosan ismerőstől. Legtöbbször nem érti azt a bábeli zűrzavart, ami új helyzetében körülveszi, ezért egy szót tart magánál minden eshetőségre; azt, hogy igen – hiszen abból baj nem lehet. Nem is tévedhetne nagyobbat…

Az otthontalanság otthona mágikus mese a szavak hatalmáról, az emberi esendőségről és arról, hogy vajon tényleg azért vagyunk-e a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

Kondor Vilmos az e-könyv eladásából származó teljes bevételét jótékonysági célra, az Artemisszió Alapítvány javára ajánlja fel.

A kezdeményezéshez csatlakozott a – jövőben Kondor Vilmos műveit gondozó – Libri Könyvkiadó, mely kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, és különös figyelmet fordít a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire.

Az eKönyv Magyarország és anyavállalatai, a Libri-Shopline Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. mind a kezdeményezés mellé álltak, és példa nélküli módon az e-könyvből származó teljes saját bevételeiket is felajánlják a jótékonysági célra.

A kedvezményezett Artemisszió Alapítvány célja a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a kölcsönös megértés elősegítése, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása.

Kondor Vilmos 1954-ben született, tanulmányait Szegeden kezdte, majd a párizsi Sorbonne-on folyatta, ahonnan végül vegyészmérnöki diplomával tért haza. Jelenleg egy nyugat-magyarországi városban tanít matematikát és fizikát középiskolás diákoknak. Íróként 2008-ban debütált a Bűnös Budapest-ciklus első regényével (Budapest Noir), azóta a főszereplő, Gordon Zsigmond kalandjai tíz nyelven, több mint két tucat országban váltak olvashatóvá, többek közt az Egyesült Államokban is.

Kondor Vilmos feleségével, két ikerlányával, valamint kutyáival és sólymával egy Sopron melletti kis faluban él.

További ajánlatunk

Táltos-hegy
borító: Táltos-hegy>
2 999 Ft
A vidék lelke
borító: A vidék lelke>
2 799 Ft
Kardos Margit disszidál
borító: Kardos Margit disszidál>
2 399 Ft
Lökhajtásos katica
borító: Lökhajtásos katica>
990 Ft
Jégvágó
borító: Jégvágó>
2 390 Ft
Visszakapott élet
borító: Visszakapott élet>
2 999 Ft
Dzsorden
borító: Dzsorden>
1 790 Ft
Shakespeare vagy amit akartok
borító: Shakespeare vagy amit akartok>
990 Ft

Hasznos holmik