• ISBN:
  9789631432770
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  680
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2009

Virágzabálók

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789631432770
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  680
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2009

Darvasi László nagyregénye egyszerre teremt magyar és közép-európai mítoszt, alföldi veszedelmes viszonyokat, tündérmesét és haláltáncot.

Árad itt minden - tűzvész, árvíz és forradalom, szerelem és csalódás. Testet ölt egy nő, Pelsőczy Klára, akinek tenyere közepén folt piroslik (,,angyal lábnyoma lehet, odaszállt, amikor születtél, táncolt a te kicsi tenyereden"), valamint három férfi - Imre, Péter és Ádám -, akik hol izzó szenvedéllyel, hol önkínzó odaadással, hol bohém széptevéssel próbálják egyszer és mindenkorra meghódítani Klárát. Ott van egy nem akármilyen doktor, Schütz bácsi, és egy fűmuzsikus, aki évszázadok óta zenél egy fűszálon, meg az ő kompániája, Mama Gyökér, Féreg úr és Levél úr.

Előtűnik egy tizenkilencedik századi magyar város, Szeged, ahol együtt élnek magyarok, németek, szerbek, zsidók és cigányok, s amelyet hol ékesít és éltet, hol pedig áradásaival pusztít el folyója, a Tisza. 1848-ban itt is föllángol a forradalom, véres ütközetek zajlanak, majd az idegen elnyomás süket csöndet kényszerít a városra. Ahol valaki megszállottan virágokat ültet, hogy ott is levelek és szirmok nőjenek, ahol senki nem várja, senki nem akarja.

És történetek, legendák, mesék. Szavakból, sóhajokból, nevetésekből formálódó, olykor délibábos, olykor nyomasztóan súlyos építmények - drámák és komédiák, sorsok és pusztulások. Az áradás ellenállhatatlan.

További ajánlatunk

Levelek nélkül
borító: Levelek nélkül>
3 799 Ft
Tábor a pusztán
borító: Tábor a pusztán>
999 Ft
A könyvárus lány
borító: A könyvárus lány>
2 590 Ft
Különben magyar költő vagyok
borító: Különben magyar költő vagyok>
3 490 Ft
A hopik könyve
borító: A hopik könyve>
2 299 Ft
Jadviga párnája
borító: Jadviga párnája>
2 990 Ft
Cenzúra alatti
borító: Cenzúra alatti>
2 000 Ft
Háború és háború
borító: Háború és háború>
2 390 Ft

Hasznos holmik