• ISBN:
  9789631432770
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  680
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2009

Virágzabálók

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789631432770
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  680
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2009

Darvasi László nagyregénye egyszerre teremt magyar és közép-európai mítoszt, alföldi veszedelmes viszonyokat, tündérmesét és haláltáncot.

Árad itt minden - tűzvész, árvíz és forradalom, szerelem és csalódás. Testet ölt egy nő, Pelsőczy Klára, akinek tenyere közepén folt piroslik (,,angyal lábnyoma lehet, odaszállt, amikor születtél, táncolt a te kicsi tenyereden"), valamint három férfi - Imre, Péter és Ádám -, akik hol izzó szenvedéllyel, hol önkínzó odaadással, hol bohém széptevéssel próbálják egyszer és mindenkorra meghódítani Klárát. Ott van egy nem akármilyen doktor, Schütz bácsi, és egy fűmuzsikus, aki évszázadok óta zenél egy fűszálon, meg az ő kompániája, Mama Gyökér, Féreg úr és Levél úr.

Előtűnik egy tizenkilencedik századi magyar város, Szeged, ahol együtt élnek magyarok, németek, szerbek, zsidók és cigányok, s amelyet hol ékesít és éltet, hol pedig áradásaival pusztít el folyója, a Tisza. 1848-ban itt is föllángol a forradalom, véres ütközetek zajlanak, majd az idegen elnyomás süket csöndet kényszerít a városra. Ahol valaki megszállottan virágokat ültet, hogy ott is levelek és szirmok nőjenek, ahol senki nem várja, senki nem akarja.

És történetek, legendák, mesék. Szavakból, sóhajokból, nevetésekből formálódó, olykor délibábos, olykor nyomasztóan súlyos építmények - drámák és komédiák, sorsok és pusztulások. Az áradás ellenállhatatlan.

További ajánlatunk

Apák könyve
borító: Apák könyve>
3 299 Ft
Megbukott bűvészinasok 
borító: Megbukott bűvészinasok >
2 999 Ft
Hajó a ködben
borító: Hajó a ködben>
2 999 Ft
A szabadság első éjszakája
borító: A szabadság első éjszakája>
1 990 Ft
Temetetlen múltunk
borító: Temetetlen múltunk>
2 190 Ft
Világló részletek
borító: Világló részletek>
5 190 Ft
Párducpompa
borító: Párducpompa>
2 290 Ft
A sóbálvány
borító: A sóbálvány>
1 690 Ft

Hasznos holmik