• ISBN:
  9789631432770
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  680
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2009

Virágzabálók

 

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789631432770
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  680
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2009

Darvasi László nagyregénye egyszerre teremt magyar és közép-európai mítoszt, alföldi veszedelmes viszonyokat, tündérmesét és haláltáncot.

Árad itt minden - tűzvész, árvíz és forradalom, szerelem és csalódás. Testet ölt egy nő, Pelsőczy Klára, akinek tenyere közepén folt piroslik (,,angyal lábnyoma lehet, odaszállt, amikor születtél, táncolt a te kicsi tenyereden"), valamint három férfi - Imre, Péter és Ádám -, akik hol izzó szenvedéllyel, hol önkínzó odaadással, hol bohém széptevéssel próbálják egyszer és mindenkorra meghódítani Klárát. Ott van egy nem akármilyen doktor, Schütz bácsi, és egy fűmuzsikus, aki évszázadok óta zenél egy fűszálon, meg az ő kompániája, Mama Gyökér, Féreg úr és Levél úr.

Előtűnik egy tizenkilencedik századi magyar város, Szeged, ahol együtt élnek magyarok, németek, szerbek, zsidók és cigányok, s amelyet hol ékesít és éltet, hol pedig áradásaival pusztít el folyója, a Tisza. 1848-ban itt is föllángol a forradalom, véres ütközetek zajlanak, majd az idegen elnyomás süket csöndet kényszerít a városra. Ahol valaki megszállottan virágokat ültet, hogy ott is levelek és szirmok nőjenek, ahol senki nem várja, senki nem akarja.

És történetek, legendák, mesék. Szavakból, sóhajokból, nevetésekből formálódó, olykor délibábos, olykor nyomasztóan súlyos építmények - drámák és komédiák, sorsok és pusztulások. Az áradás ellenállhatatlan.

További ajánlatunk

Jolka harangja
borító: Jolka harangja>
1 999 Ft
Adél és Aliz
borító: Adél és Aliz>
2 490 Ft
Mandragóra utca 7.
borító: Mandragóra utca 7.>
1 990 Ft
Harminc év napsütés
borító: Harminc év napsütés>
2 290 Ft
Hátborzongató históriák I.
borító: Hátborzongató históriák I.>
1 990 Ft
ÖL
borító: ÖL>
2 190 Ft
Vigasztalások könyve
borító: Vigasztalások könyve>
1 990 Ft
Jonathan Swift éjszakái
borító: Jonathan Swift éjszakái>
640 Ft

Hasznos holmik