• ISBN:
  ISBN 9789630985604
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  440 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016
apple store link google play link

Krzysztof Zanussi világa

Utazások, találkozások, megvilágosodások

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789630985604
 • KIADÓ:
  Kossuth Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  440 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016
apple store link google play link

Krzysztof Zanussi a lengyel és az egyetemes filmművészet világszerte ismert és elismert személyisége. Az elmúlt négy és fél évtized alatt több mint félszáz játék- és televíziós filmet, továbbá számos rövid és dokumentumfilmet készített. Ezek között olyan jelentős művek találhatók, mint a Közjáték, az Illumináció, A falon túl, a Védőszínek, a Konstans, az Imperatívusz, A gonosz hatalma, a Csendes érintés, A nyugodt Nap éve, Az élet, mint nemi úton terjedő halálos betegség és a Persona non grata. Tematikailag rendkívül sokszínű életművében állandóan jelen van az a hős, aki tudatosan és eltökélten keresi az erkölcsileg megformált élet lehetőségét.

Kötetünk monografikus formában mutatja be Krzysztof Zanussi gazdag és szerteágazó filmalkotói munkásságát. Mű és személyiség nem választható el egymástól, így természetesen szót ejtünk a Zanussi család legendákkal átszőtt gazdag múltjáról, a háború által beárnyékolt gyermekkorról csakúgy, mint a rendező széles körű műveltséggel megalapozott világlátásáról és humanista személyiségéről.

A kötetet részletes filmográfia, Zanussi színházi és operarendezéseinek jegyzéke, a munkásságával kapcsolatos szakirodalmi bibliográfia, több mint hatvan jelenetkép, werkfotó és privát fotográfia teszi teljessé.

További ajánlatunk

Aminek álmodom
borító: Aminek álmodom>
3 490 Ft
Csak őszintén
borító: Csak őszintén>
2 790 Ft
Viszlát...
borító: Viszlát...>
1 890 Ft
Én és az iszlám
borító: Én és az iszlám>
1 490 Ft
Napsugaram
borító: Napsugaram>
2 290 Ft
Szerelmem, Albert Györgyi
borító: Szerelmem, Albert Györgyi>
1 190 Ft
Antal Imre
borító: Antal Imre>
1 190 Ft
Cseppben az élet
borító: Cseppben az élet>
1 390 Ft

Hasznos holmik