• EREDETI CÍM:
  Mr. Penumbra's 24-hour Bookstore
 • ISBN:
  ISBN 9789636897512
 • FORDÍTOTTA:
  Bori Erzsébet
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  291 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

Penumbra úr nonstop könyvesboltja

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Mr. Penumbra's 24-hour Bookstore
 • ISBN:
  ISBN 9789636897512
 • FORDÍTOTTA:
  Bori Erzsébet
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  291 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2013

A Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert – hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást.
De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket „kölcsönöznek ki” az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv?
Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek.


„Egy olyan korban, amelyben az igazi könyveket akciós kiárusításon kínálják a videokazettákkal és a régi kütyükkel együtt, a Penumbra úr nonstop könyvesboltja arra emlékeztet, hogy milyen bensőséges örömöket és kalandokat nyújtanak azok a kézbe vehető papírtárgyak, amelyeket regényeknek nevezünk, és azok a kis titkos társaságok, amelyeket könyvesboltokként ismerünk. Robin Sloan regénye üdítően mulatságos, provokatív, ravasz, sőt még izgalmas is. És nem csak a nosztalgia vett rá, hogy egyik kézbe vehető lapját olvassam a másik után.”
John Hodgman

„A Penumbra úr nonstop könyvesboltja igazi truváj, gyönyörű mese, amely a valóság talajától (például a Google központjától) merészen elrugaszkodva vezet át bennünket a képzelet és a spekulációk árnyékbirodalmába. Robin Sloan első személyű mesélője akkora híve annak a gondolatnak, hogy technikai lehetőségeink a szépség szolgálatába állíthatók, hogy az olvasót is magával ragadja a lelkesedése.”
George Saunders, Blip Magazine

„A Penumbra úr nonstop könyvesboltja rendkívül élvezetes történet a barátságról, az életről és a titkok vonzásáról. A melegszívű és derűlátó mesében a modern technika találkozik egy középkori rejtéllyel, termékeny kapcsolatot teremtve a régi és az új világ között. Ez a könyv beletalál, és ráadásként kapunk még egy kriptográfus szektát, egy függőleges könyvesboltot, csúcstechnikákban utazó kockákat, tolvajlást és a halhatatlanság keresését. Nekem bejött. És én is lefagyasztatnám a fejemet.”
Nick Harkaway

Robin Sloan Michiganben nőtt fel, manapság San Francisco és az internet között ingázik.

A Penumbra úr nonstop könyvesboltja pontosan azt adja, amit ígér: egy világot, amelybe be kell lépnünk és amelyet nem akarunk elhagyni, egy modernkori „csodák kamráját”, ahol a nap bármely órájában feltöltődhet a kíváncsi olvasó.

További ajánlatunk

Hat nap Rómában
borító: Hat nap Rómában>
3 299 Ft
Nevem Selma
borító: Nevem Selma>
2 799 Ft
Védett férfiak
borító: Védett férfiak>
2 490 Ft
Amatka
borító: Amatka>
1 990 Ft
Elhordott múltjaink
borító: Elhordott múltjaink>
2 790 Ft
Bruno Schulz fejében
borító: Bruno Schulz fejében>
1 190 Ft
A végletek szigete
borító: A végletek szigete>
2 390 Ft
A Karamazov testvérek
borító: A Karamazov testvérek>
3 640 Ft

Hasznos holmik