• EREDETI CÍM:
  Winter of the World
 • ISBN:
  ISBN 9789636899684
 • FORDÍTOTTA:
  Bihari György, Sóvágó Katalin
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  930 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012

A megfagyott világ

Évszázad-trilógia 2.

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Winter of the World
 • ISBN:
  ISBN 9789636899684
 • FORDÍTOTTA:
  Bihari György, Sóvágó Katalin
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  930 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2012

A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI.

A megfagyott világ ott veszi fel a történet fonalát, ahol az 1. kötet abbamaradt: az öt – amerikai, német, orosz, angol és walesi – család egymásba fonódott életét ismerhetjük meg a Harmadik Birodalom felemelkedésével kezdődő, majd a spanyol polgárháborúval és a második világháború nagyszabású drámáival folytatódó, az amerikai és az orosz atombombák felrobbantásáig tartó időszakban. Vagyis az 1930-as évek elejétől 1946-ig.
A német apától és angol anyától született Carla von Ulrich egyszeriben úgy érzi, maga alá temeti a náci árhullám; óriási bátorságról tanúskodó és szomorú következményekkel járó tettre szánja el magát… Woody és Chuck Dewar, a titkokat rejtegető két amerikai fivér is ki akarja venni részét a fasizmus elleni harcban, egyikük Washingtonban, a másikuk pedig a Csendes-óceán véráztatta dzsungeljeiben… Lloyd Williams, az angol diák a spanyol polgárháború tűzkeresztségében eszmél rá, hogy a kommunizmus ellen ugyanolyan elszántan kell harcolnia, mint a fasizmus ellen… Daisy Peshkovot, az Amerikában élő milliomoslányt kizárólag a népszerűség és az élvezetek hajszolása érdekli, amíg a háború meg nem változtatja az életét, nem is egyszer, hanem kétszer is, miközben unokabátyja, Vologya olyan pozíciót harcol ki magának a szovjet hírszerzésen belül, amely a háború kimenetelére hatással lesz.

A főszereplők élete kibogozhatatlanul összekuszálódik, miközben élményeiken keresztül kirajzolódnak a 20. század arculatát meghatározó kataklizmák. A történet a gazdagok dolgozószobájától a vérzivataros, füst borította csataterekig mindenütt egymásba gabalyodik, és az olvasó egyre bonyolultabb drámák tanúja lesz.

Ahogyan azt Ken Follettnél már megszoktuk, a történelmi háttér briliáns bemutatása alapos kutatásokon alapul, a cselekmény gyors sodrású. Az szerző szenvedéllyel és mesteri kézzel vezet el bennünket egy olyan világba, amelyről azt hittük, jól ismerjük, ám amely a könyv elolvasása után már sohasem fog a régi színben feltűnni.


A 2. kötet, A megfagyott világ a Párizs környéki békékkel kezdődik, és az amerikai és a szovjet atombomba feltalálásáig tart, szereplői az 1. rész hőseinek gyermekei.

A 3. kötet pedig a következő generációk életét mondja el a hidegháború időszakában.

További ajánlatunk

A borostyánszoba
borító: A borostyánszoba>
2 990 Ft
Vérbosszú Párizsban
borító: Vérbosszú Párizsban>
2 490 Ft
Az ártatlan 2. rész
borító: Az ártatlan 2. rész>
1 999 Ft
A katedrális
borító: A katedrális>
2 990 Ft
Szent László-vér
borító: Szent László-vér>
1 490 Ft
Assisi menyasszonya
borító: Assisi menyasszonya>
2 690 Ft
Az Argo-akció
borító: Az Argo-akció>
1 990 Ft
Toldi szerelme és egyéb kalandjai
borító: Toldi szerelme és egyéb kalandjai>
990 Ft

Hasznos holmik