• EREDETI CÍM:
  Fall of Giants
 • ISBN:
  ISBN 9789636899677
 • FORDÍTOTTA:
  Bihari György, Sóvágó Katalin
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  968 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2010

A titánok bukása

Évszázad-trilógia 1.

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Fall of Giants
 • ISBN:
  ISBN 9789636899677
 • FORDÍTOTTA:
  Bihari György, Sóvágó Katalin
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  968 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2010

A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI.

A titánok bukása a század történelmének első húsz, felkavaró éve, amely nemzetek bukását és felemelkedését hozta. A cselekmény középpontjában egy angol arisztokrata, Fitzherbert gróf áll, akinek Elisaveta orosz hercegnő a felesége. Miközben a gróf a walesi szénbányákban szipolyozza ki a bányászokat, kastélyában uralkodókat és diplomatákat lát vendégül.
Ezen diplomaták egyike a rejtélyes Walter von Ulrich gróf, a német követség attaséja, aki beleszeret a gróf szabadgondolkodású húgába. A vendégek közt több különös alak is felbukkan. Egyikük Wilsonnak, az Egyesült Államok elnökének személyi titkára. Amerikában pedig él egy orosz üzletember, Vyalov, akiről mindenki tudja, hogy a szesztilalmat kihasználva tett szert roppant vagyonára. Vyalov szolgálatába szegődik, majd elcsábítja annak lányát Lev Peskov lovász, aki hamis útlevéllel vándorolt ki Petrográdból. Bátyja, Grigorij Peskov öntudatos munkás, a kommunista vitakör tagja, majd az 1917-es oroszországi forradalom egyik vezetője. Lenin és a bolsevikok győzelme után komisszárként a Kreml egyik elegáns lakásába költözhet be családjával.
Ezeknek a világ különböző részein élő családoknak a sorsa a nagy történelmi események, elsősorban a világháború során egymásba kapcsolódik.
A titánok bukása – Ken Follett többi regényéhez hasonlóan – izgalmas, mesterien felépített cselekményű regény, amely megmutatja, hogyan sodródott bele Európa és Amerika az első világégésbe.

Ken Follett legújabb nagyszabású regénytrilógiájának címe: Évszázad.
A három kötetben az író arra vállalkozik, hogy elmesélje a 20. század európai és amerikai történetét öt család életén keresztül, akiknek sorsa egymásba kapcsolódik, összefonódik.
Az 1. kötet, A titánok bukása a 20. század első éveitől az első világháború végéig, a Párizs környéki békekötésekig terjedő időszakban játszódik.
A 2. kötet a két világháború közti időszakról és a második világháborúról szól, szereplői az 1. kötet hőseinek gyermekei.
A 3. kötet pedig a következő generáció életét mondja el a hidegháború időszakában.

KEN FOLLETT
(Cardiff, Wales, 1949. június 5.)
Brit író, aki történelmi kalandregényeket és napjainkban játszódó krimiket ír. Világszerte több mint 100 millió példányban adták el köteteit. Művei rendszeresen a bestsellerlisták élére kerülnek. A kritikusok egyöntetűen állítják, hogy az Évszázad-trilógiájával újabb mestermű született.

További ajánlatunk

A pezsgőgyár 2. - Boldog napok
borító: A pezsgőgyár 2. - Boldog napok>
2 990 Ft
A birkenaui kézirat
borító: A birkenaui kézirat>
2 990 Ft
Az ártatlan - A grófnő árnyékában
borító: Az ártatlan - A grófnő árnyékában>
1 999 Ft
Út Rómába
borító: Út Rómába>
1 990 Ft
A sólyom visszatér
borító: A sólyom visszatér>
2 590 Ft
A hűség foglyai
borító: A hűség foglyai>
2 790 Ft
Akkon Ostroma
borító: Akkon Ostroma>
1 990 Ft
A pálos szentély
borító: A pálos szentély>
1 490 Ft

Hasznos holmik