A zisten fölvitte a dolgomat

Olvass bele!

"Önéletírás, Vadászirodalom, Kordokumentum? Nehéz helyzetben van az olvasó, ha a megszokott keretek közé akarja szorítani Palkovics György, író és vadász, vadász és író új könyvét.

A második novelláskötete méltó folytatása a 2011-ben megjelent nagy sikerű Kakpuszta című művének, amely utánozhatatlan derűvel és könnyedséggel meséli el egy született belső-somogyi parasztgyerek első lépéseit a nagybetűs Életbe. S ez az életút a legfelsőbb körökbe vezetett.

A múlt rendszer számos meghatározó alakja elevenedik meg a novellákban: Kádár János, Grósz Károly vagy Biszku Béla – hogy csak a legismertebbeket említsük. A szerző olyan helyzetekben láttatja őket, amely csak bennfenteseknek adatott meg. Betekintést enged a messze földön híres kormány-vadászterületek szakmai titkaiba, a soha nem látott rekordok kulisszái mögé. A kormányvadászatokig azonban rögös út vezetett, s az olvasó örömmel időzhet el a minden részletre érzékeny elbeszélő kalandos és fordulatokban gazdag életútján. Az egyetemi évek, a méltán híres vadászelődök portréi mellett, feltűnnek itt a temperamentumos olasz vadászok, államtitkárok, miniszterek, és számtalan exkluzív, anekdotikus, humoros, nosztalgikus, sokszor ironikus, időnként kritikus, nem utolsósorban pedig szépirodalmi igényű történet egy mára már letűnt világról. Egy ellentmondásokkal teli korról és hatalmi viszonyairól, ahol a vadászat a hivatalos diplomácia felbecsülhetetlen eszköze is volt. Lebilincselő olvasmány."
(Balikó Gergely - bölcsész, irodalmár)

További ajánlatunk

Bejgliköztársaság
borító: Bejgliköztársaság>
2 599 Ft
Megetetni egy követ
borító: Megetetni egy követ>
2 093 Ft
Lépcsőház
borító: Lépcsőház>
1 290 Ft
Kafka fia
borító: Kafka fia>
2 299 Ft
Tovább az El Caminon
borító: Tovább az El Caminon>
1 990 Ft
Virágos katona
borító: Virágos katona>
1 390 Ft
A kisemmizett angyal
borító: A kisemmizett angyal>
2 590 Ft
A folyók hátán érkezik a fény
borító: A folyók hátán érkezik a fény>
2 790 Ft

Hasznos holmik