A zisten fölvitte a dolgomat

Olvass bele!

"Önéletírás, Vadászirodalom, Kordokumentum? Nehéz helyzetben van az olvasó, ha a megszokott keretek közé akarja szorítani Palkovics György, író és vadász, vadász és író új könyvét.

A második novelláskötete méltó folytatása a 2011-ben megjelent nagy sikerű Kakpuszta című művének, amely utánozhatatlan derűvel és könnyedséggel meséli el egy született belső-somogyi parasztgyerek első lépéseit a nagybetűs Életbe. S ez az életút a legfelsőbb körökbe vezetett.

A múlt rendszer számos meghatározó alakja elevenedik meg a novellákban: Kádár János, Grósz Károly vagy Biszku Béla – hogy csak a legismertebbeket említsük. A szerző olyan helyzetekben láttatja őket, amely csak bennfenteseknek adatott meg. Betekintést enged a messze földön híres kormány-vadászterületek szakmai titkaiba, a soha nem látott rekordok kulisszái mögé. A kormányvadászatokig azonban rögös út vezetett, s az olvasó örömmel időzhet el a minden részletre érzékeny elbeszélő kalandos és fordulatokban gazdag életútján. Az egyetemi évek, a méltán híres vadászelődök portréi mellett, feltűnnek itt a temperamentumos olasz vadászok, államtitkárok, miniszterek, és számtalan exkluzív, anekdotikus, humoros, nosztalgikus, sokszor ironikus, időnként kritikus, nem utolsósorban pedig szépirodalmi igényű történet egy mára már letűnt világról. Egy ellentmondásokkal teli korról és hatalmi viszonyairól, ahol a vadászat a hivatalos diplomácia felbecsülhetetlen eszköze is volt. Lebilincselő olvasmány."
(Balikó Gergely - bölcsész, irodalmár)

További ajánlatunk

Egy polgár vallomásai
borító: Egy polgár vallomásai>
2 799 Ft
Honi bestiárium
borító: Honi bestiárium>
2 999 Ft
Rémtörténetek
borító: Rémtörténetek>
3 299 Ft
Lány a város felett
borító: Lány a város felett>
2 380 Ft
Isten, ítélet
borító: Isten, ítélet>
2 000 Ft
Üzenet odaátra
borító: Üzenet odaátra>
2 999 Ft
Szürke galamb
borító: Szürke galamb>
1 690 Ft
Az öreg kisasszony autósmeséi
borító: Az öreg kisasszony autósmeséi>
1 990 Ft

Hasznos holmik