Egy szabad nő

Erdős Renée regényes élete

Olvass bele!

„Öngyilkos lett korunk legnagyobb írója. Bródy Sándor..." - kiáltozza egy rikkancs 1905. július harmadikán Budapesten. Egy konflis suhan el mellette, benne egy nő megdöbbenve, rémülten hallgatja a hírt. Az író szeretője az, Erdős Renée. Csak nem ő, csak nem a szakításuk okozta a tragédiát?

Erdős Renée-t a Bródy Sándorhoz fűződő viharos szerelme mellett erotikus regényeiről ismeri az utókor. De ki is volt ő valójában? Egy győri zsidó lány, aki családját hátrahagyva Budapestre költözött, hogy megvalósítsa álmát, és színésznő legyen a fővárosban? Formabontó, modern költőnő, aki az írásnak él, és az első nő, aki meg is tud élni belőle? Ünnepelt szerző, aki először vetette papírra kendőzetlenül, mi a női vágy, és akiért tömegek rajonganak? Az élet királynője, akinek a lába előtt összetört szívek hevernek? Vagy egy magányos lélek, aki saját magát keresi, és egy olyan világban kell helytállnia, amely gyanakodva figyeli, ha egy nő többet, mást akar, mint amit a normák előírnak számára?

Menyhért Anna regényében megismerkedhetünk a huszadik század elejének legnépszerűbb írónőjével, szerelmeivel, vívódásaival, a boldogságért folytatott küzdelmével: egy érzékeny, szeretetre éhes asszonnyal - egy szabad nővel.

További ajánlatunk

Temesvártól Új-Zélandig
borító: Temesvártól Új-Zélandig>
3 199 Ft
Erzsébet királyné kíséretében
borító: Erzsébet királyné kíséretében>
1 990 Ft
Előhívás - Mindent apámról
borító: Előhívás - Mindent apámról>
2 590 Ft
A Nobel-díjas kém
borító: A Nobel-díjas kém>
2 790 Ft
Papp Laci
borító: Papp Laci>
1 190 Ft
Szerb Antal
borító: Szerb Antal>
2 990 Ft
Daccapo
borító: Daccapo>
640 Ft
Barack Obama szupersztár
borító: Barack Obama szupersztár>
990 Ft

Hasznos holmik