Egy szabad nő

Erdős Renée regényes élete

Olvass bele!

„Öngyilkos lett korunk legnagyobb írója. Bródy Sándor..." - kiáltozza egy rikkancs 1905. július harmadikán Budapesten. Egy konflis suhan el mellette, benne egy nő megdöbbenve, rémülten hallgatja a hírt. Az író szeretője az, Erdős Renée. Csak nem ő, csak nem a szakításuk okozta a tragédiát?

Erdős Renée-t a Bródy Sándorhoz fűződő viharos szerelme mellett erotikus regényeiről ismeri az utókor. De ki is volt ő valójában? Egy győri zsidó lány, aki családját hátrahagyva Budapestre költözött, hogy megvalósítsa álmát, és színésznő legyen a fővárosban? Formabontó, modern költőnő, aki az írásnak él, és az első nő, aki meg is tud élni belőle? Ünnepelt szerző, aki először vetette papírra kendőzetlenül, mi a női vágy, és akiért tömegek rajonganak? Az élet királynője, akinek a lába előtt összetört szívek hevernek? Vagy egy magányos lélek, aki saját magát keresi, és egy olyan világban kell helytállnia, amely gyanakodva figyeli, ha egy nő többet, mást akar, mint amit a normák előírnak számára?

Menyhért Anna regényében megismerkedhetünk a huszadik század elejének legnépszerűbb írónőjével, szerelmeivel, vívódásaival, a boldogságért folytatott küzdelmével: egy érzékeny, szeretetre éhes asszonnyal - egy szabad nővel.

További ajánlatunk

Apropó nélkül
borító: Apropó nélkül>
4 000 Ft
Alfred Hitchcock tizenkét élete
borító: Alfred Hitchcock tizenkét élete>
2 890 Ft
Száztizenegy lábjegyzet Makovecz Imréről
borító: Száztizenegy lábjegyzet Makovecz Imréről>
1 990 Ft
Dühödt ámulat
borító: Dühödt ámulat>
3 000 Ft
Korszimfónia
borító: Korszimfónia>
990 Ft
Merész magyarok - 30 emberi történet
borító: Merész magyarok - 30 emberi történet>
4 890 Ft
Kate - Hercegnő születik
borító: Kate - Hercegnő születik>
1 990 Ft
Steph
borító: Steph>
990 Ft

Hasznos holmik