• ISBN:
  9789632936307
 • KIADÓ:
  Athenaeum
 • OLDALSZÁM:
  352

A szürke rinocérosz

Hogyan ismerjük fel a világunkat fenyegető nyilvánvaló veszélyeket, és hogyan szálljunk szembe velük

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789632936307
 • KIADÓ:
  Athenaeum
 • OLDALSZÁM:
  352

A „szürke rinocérosz” kifejezéssel az emberiséget érintő, nagy hatású, előre nem látható és többnyire nem is tudatosuló fenyegetésekre utalunk; olyan, mint a porcelánboltba beszabadult elefánt vagy a valószínűtlen eseményeket jelképező fekete hattyú.

A szürke rinocérosz nem meglepetésszerűen támad, érkezését rendszerint figyelmeztetések és egyértelmű előjelek hosszú sora előzi meg. Az ingatlanhitelek piacának 2008-as drámai összeomlása, a Katrina hurrikán és más természeti katasztrófák tragikus következményei, a médiavilágot felbolydító, új digitális technológiák, sőt, már a Szovjetunió bukása is várható volt, jóval az események előtt.

Vajon a társadalom vezetői és döntéshozói miért mulasztják el mégis, hogy foglalkozzanak a közelgő veszélyekkel, mielőtt a nyakukba szakad a végzetes eseménysor?

Michele Wucker A szürke rinocérosz című könyvében a politikai döntéshozás és válságkezelés területén szerzett ismereteire, illetve a világ vezetőivel készített mélyinterjúk során szerzett tapasztalataira támaszkodva bemutatja, hogyan ismerhetjük fel a távolban felsejlő fenyegetéseket és miként szálljunk szembe velük.

Meggyőző történeteivel, valós példáival és gyakorlati tanácsaival A szürke rinocérosz nélkülözhetetlen olvasmány a menedzsereknek, befektetőknek, pénzügyi tervezőknek és politikai döntéshozóknak. De mindenkinek ajánlott, aki szeretné felismerni és megérteni a közelítő tragédiákat, és hasznosítani ezt a tudást.

További ajánlatunk

A földrajz hatalma - Tíz térkép, amely rávilágít világunk jövőjére
borító: A földrajz hatalma - Tíz térkép, amely rávilágít világunk jövőjére>
3 299 Ft
Europe's Luck
borító: Europe's Luck>
990 Ft
Vírus után a világ
borító: Vírus után a világ>
1 990 Ft
Félelem - Trump a Fehér Házban
borító: Félelem - Trump a Fehér Házban>
2 990 Ft
Egyenes beszéd
borító: Egyenes beszéd>
2 590 Ft
Elveszett szabadság
borító: Elveszett szabadság>
2 790 Ft
Három élet
borító: Három élet>
1 790 Ft
20 év
borító: 20 év>
2 690 Ft

Hasznos holmik