• EREDETI CÍM:
  Leonard Cohen on Leonard Cohe
 • FORDÍTOTTA:
  Müller Péter Sziámi, Müller Máté, Domonkos Péter
 • ISBN:
  ISBN 9789633553619
 • KIADÓ:
  Park Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  496 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Magáról, Cohenről

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  Leonard Cohen on Leonard Cohe
 • FORDÍTOTTA:
  Müller Péter Sziámi, Müller Máté, Domonkos Péter
 • ISBN:
  ISBN 9789633553619
 • KIADÓ:
  Park Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  496 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

41 év, 26 interjú, 19 vers angolul és magyarul

"Elegáns és előzékeny társalgó, az interjúk szerzői ezt szinte egységesen tanúsítják. Viszont keselyűként csap le a jó kérdésekben rejtőző szellemi prédára. Persze hogy finoman narcisztikus, amikor a szellemi teljesítményéről van szó, mégis végtelenül szerény, és híján van az üres öntetszelgésnek és önkímélésnek. Sose álszent, mindig szókimondó."
Müller Péter Sziámi

"Az ember, aki ezekből a beszélgetésekből kirajzolódik, éppolyan bonyolult és meglepő, mint a karrierje. Kijelenti, hogy nem kedveli a beszédet, ugyanakkor időnként kifejezetten bőbeszédű. Éveken át szinte bárkinek, időbeli korlátozás nélkül nyilatkozik, majd hosszú évekre visszahúzódik egy zen kolostorba, és egyáltalán nem ad interjút. A legtöbb újságíró elbűvölő úriemberként emlegeti, de néhányan szóvá teszik megkérdőjelezhető viselkedését és részeg locsogását. Cohen érzelmi állapotai éppoly változatosak ezekben a beszélgetésekben, mint a témái, hangulatait mégis nehéz kiolvasni belőlük.
A fiatal és a középkorú Cohen hol gunyoros, hol cinikus vagy éppen játékos. És mintha nem is lenne egészen őszinte, talán még magával sem; olykor inkább szerepel, ahelyett hogy szívből szólna. De legalább következetesen érdekes, még ha ismétlésekbe, netán önellentmondásokba keveredik is. Aztán a 90-es évek végén eljön egy pillanat, amikortól kezd úgy viszonyulni mindahhoz, amit korábban mondott, mint valami fedősztorihoz. Innentől egyre inkább lerántja magáról a leplet, sokkal nyíltabban beszél a depressziójáról, a kapcsolatairól és a pályafutásáról."
Jeff Burger

"Tinédzser koromban én voltam az egyetlen a társaságomban, aki hallgatta őt, méghozzá buzgón, mindennap, az iskola után. Úgy éreztem, hogy a barátom, és ezen az érzésen a találkozásunk sem változtatott."
Suzanne Vega

Leonard Norman Cohen (1934-2016) kanadai költő, regényíró, énekes és dalszövegíró. Korunk egyik legjelentősebb előadóművésze volt.


Jeff Burger író, újságíró, szerkesztő, a Springsteen on Springsteen című könyv szerkesztője. Rendszeresen publikál a Barrons, a Family Circle, a GQ, a Los Angeles Times és a Readers Digest magazinokban. Ridgewoodban (New Jersey) él.

További ajánlatunk

A Modern Dal filozófiája
borító: A Modern Dal filozófiája>
6 499 Ft
Na még mit nem?! - Halott Pénz
borító: Na még mit nem?! - Halott Pénz>
3 899 Ft
A magyarock története 2.
borító: A magyarock története 2.>
3 790 Ft
Sebő 70
borító: Sebő 70>
1 690 Ft
Lemmy - White line fever
borító: Lemmy - White line fever>
2 290 Ft
Miért csapott Beethoven a lecsóba?
borító: Miért csapott Beethoven a lecsóba?>
1 390 Ft
Beethoven
borító: Beethoven>
2 990 Ft
Nyitott blues
borító: Nyitott blues>
990 Ft

Hasznos holmik