• ISBN:
  ISBN 9789631364477
 • KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  264
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

A Népszabadság kivégzése

Az utolsó főszerkesztő vallomása

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789631364477
 • KIADÓ:
  Corvina Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  264
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

Ma már nyilvánvaló, hogy a legolvasottabb napilapot, az ellenzéki Népszabadságot előre megfontolt szándékkal, jogi trükkök, féligazságok és nettó hazugságok segítségével, hidegvérrel kivégezték. Murányi András, a lap utolsó főszerkesztője meséli el a drámai utolsó napok-hetek krónikáját, illetve a szintén nagyon fontos előzményeket. Hallatlanul izgalmas szociokrimi ez a memoár, és egyúttal sajtótörténeti jelentőségű visszaemlékezés, amely mindennél világosabban megmutatja, milyen cinikus és erkölcstelen napjaink Magyarországának politikai vezetése.

„Komoly, a kormány számára kínos hírek nyilvánosságra hozatala után néhány nappal bezárt a legnagyobb példányszámú magyar napilap. A Népszabadság a kormány egyik első számú ellensége volt.” (The New York Times)

„A Népszabadság brutális tönkretétele nemcsak újabb lépés a sajtószabadság teljes felszámolása felé, hanem egy évek óta tartó folyamat jelképes lezárása is.” (Csaknem 500 kortárs magyar író közleménye)

„A lépés politikai csapásra utal, amelynek értelmi szerzőjeként Orbán Viktort tartják számon. A kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik kiszorítani az ellenzéki médiumokat, és a Fidesz felé hajló médiaszerkezet felépítésén dolgozik.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Ha az események irányát követjük, elég világos a cél: ellenőrzés alatt tartani minden fontos csatornát, ami ebben a közéletinek vagy politikainak vagy minek nevezhető médiatérben létezik. Lassan minden tulajdonos zsebben van, pórázon vagy csövön; haver, fogható vagy direkt stróman. Aztán majd lassan azok lesznek a szerkesztők is, aztán az újságírók, végül az olvasók is, és eljön végre a tökéletes világ, a NERvána.”
(Uj Péter, 444.hu)

További ajánlatunk

From Country to Nation
borító: From Country to Nation>
3 490 Ft
All Is Moving on the Western Front
borító: All Is Moving on the Western Front>
2 499 Ft
Kádártól Orbánig
borító: Kádártól Orbánig>
2 390 Ft
Hogyan tovább, Európa?
borító: Hogyan tovább, Európa?>
1 390 Ft
Szabadnak születtem
borító: Szabadnak születtem>
2 290 Ft
Történelem közelnézetből - A nagykövet naplója 2.
borító: Történelem közelnézetből - A nagykövet naplója 2.>
990 Ft
Ne vígy minket a kísértésbe
borító: Ne vígy minket a kísértésbe>
1 890 Ft
Állami legitimációs eljárások
borító: Állami legitimációs eljárások>
990 Ft

Hasznos holmik