• ISBN:
  ISBN 9786155715501
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  250
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Disznótor

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155715501
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  250
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Hasas hófelhőkkel terhes ólomszürke ég borul a vidéki kisvárosra. Tóth János tanító családjában disznóvágás lesz, s míg a toros vacsorára készülnek, váratlan események zúzzák szét a hétköznapok nyugalmát, évtizedek óta felszín alatt lappangó ellentéteket robbantva ki. Két nap leforgása alatt két család élete fordul föl fenekestül. Két családé, amelyek mindenben különböznek egymástól, s amelyek sorsát mégis eltéphetetlenül egybefonja a huszadik század történelme.
A szegénysorból származó Tóth Jánost özvegy édesanyja hihetetlen áldozatok árán taníttatta. Tóth mégis elhagyja őt és két testvérét, mert belebolondul a valaha jómódú földbirtokos Kémeryék ifjabbik lányába, Paulába. Őt nővérével és öccsével a fukar, szigorú nagymama neveli, akitől a gyerekek több verést kapnak, mint szeretetet vagy ételt. Nem csoda hát, hogy miután a gőgös Paula hozzákényszerül öccse házitanítójához, Tóth Jánoshoz, a férfinak szüntelen megvetés és megaláztatás jut osztályrészül. Vajon meddig tartható fenn egy kapcsolat, amely az egyik félnek mindent, a másiknak semmit sem jelent?

"A Disznótor az eltemetett titkok regénye: egyszerre sötét tónusú bűnügyi történet és megrázó, görög sorstragédia. Régi, fájdalmas emlékeket ébresztett bennem a Disznótor elolvasása. Hiszen a vallásos, puritán Hajdúság, ahol a regény játszódik, egyben saját gyerekkorom színhelye is, annak minden szépségével és drámájával. Ahogy Szabó Magda is fogalmaz, a könyv „üzenet (…) abból a hajdani világból emebbe”. A nagyszüleim múltba vesző világából, amelyben nem volt virtualitás, az emberek „igazi” életet éltek, cselekedeteiknek súlyuk és következményük volt, a becsületnek pedig nem volt alternatívája." (Sándor Anikó)

További ajánlatunk

Vadfarkas
borító: Vadfarkas>
3 500 Ft
Öreg erdő
borító: Öreg erdő>
4 190 Ft
Atyavilág
borító: Atyavilág>
2 490 Ft
Szindbád a forradalmár
borító: Szindbád a forradalmár>
3 890 Ft
Az Úr nyolcadik kerülete
borító: Az Úr nyolcadik kerülete>
1 990 Ft
Moliere átiratok
borító: Moliere átiratok>
2 590 Ft
A Lázár apokrifek
borító: A Lázár apokrifek>
1 390 Ft
Holtverseny
borító: Holtverseny>
1 990 Ft

Hasznos holmik