• ISBN:
  ISBN 9786155715501
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  250
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Disznótor

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9786155715501
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  250
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2016

Hasas hófelhőkkel terhes ólomszürke ég borul a vidéki kisvárosra. Tóth János tanító családjában disznóvágás lesz, s míg a toros vacsorára készülnek, váratlan események zúzzák szét a hétköznapok nyugalmát, évtizedek óta felszín alatt lappangó ellentéteket robbantva ki. Két nap leforgása alatt két család élete fordul föl fenekestül. Két családé, amelyek mindenben különböznek egymástól, s amelyek sorsát mégis eltéphetetlenül egybefonja a huszadik század történelme.
A szegénysorból származó Tóth Jánost özvegy édesanyja hihetetlen áldozatok árán taníttatta. Tóth mégis elhagyja őt és két testvérét, mert belebolondul a valaha jómódú földbirtokos Kémeryék ifjabbik lányába, Paulába. Őt nővérével és öccsével a fukar, szigorú nagymama neveli, akitől a gyerekek több verést kapnak, mint szeretetet vagy ételt. Nem csoda hát, hogy miután a gőgös Paula hozzákényszerül öccse házitanítójához, Tóth Jánoshoz, a férfinak szüntelen megvetés és megaláztatás jut osztályrészül. Vajon meddig tartható fenn egy kapcsolat, amely az egyik félnek mindent, a másiknak semmit sem jelent?

"A Disznótor az eltemetett titkok regénye: egyszerre sötét tónusú bűnügyi történet és megrázó, görög sorstragédia. Régi, fájdalmas emlékeket ébresztett bennem a Disznótor elolvasása. Hiszen a vallásos, puritán Hajdúság, ahol a regény játszódik, egyben saját gyerekkorom színhelye is, annak minden szépségével és drámájával. Ahogy Szabó Magda is fogalmaz, a könyv „üzenet (…) abból a hajdani világból emebbe”. A nagyszüleim múltba vesző világából, amelyben nem volt virtualitás, az emberek „igazi” életet éltek, cselekedeteiknek súlyuk és következményük volt, a becsületnek pedig nem volt alternatívája." (Sándor Anikó)

További ajánlatunk

Szépírás mint hivatás
borító: Szépírás mint hivatás>
2 299 Ft
Körkép 2019
borító: Körkép 2019>
2 599 Ft
Regénytöredék barátnémhoz
borító: Regénytöredék barátnémhoz>
1 790 Ft
Lány igazgyöngyökkel
borító: Lány igazgyöngyökkel>
2 999 Ft
Sinistra körzet
borító: Sinistra körzet>
1 990 Ft
Noktürn
borító: Noktürn>
1 990 Ft
Buda
borító: Buda>
1 990 Ft
Idegen testünk
borító: Idegen testünk>
1 990 Ft

Hasznos holmik