• ISBN:
    ISBN 9786155715518
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    200
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2016

Mózes egy, huszonkettő

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 9786155715518
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    200
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2016

A Mózes egy, huszonkettő Ábrahám és Izsák ószövetségi történetének modern feldolgozása. Az Ábrahámok a Horthy-kort, a második világháborút, a Rákosi-érát megélt és megszenvedett „rettenetes” szülők, nagyszülők. Az Izsákok lázadó fiatalok, akik nem kíváncsiak felmenőik múltjára, akart-akaratlan áldozatvállalásukra, szenvedéseikre, beteljesületlen szerelmeikre-vágyaikra, elrontott életükre. Nem hajlandók áldozatot hozni istenekért-eszmékért, a maguk útját akarják járni. Egy „szigetre” vágynak, távol a vénektől, ahol együtt és maguk lehetnek.

Gál Hugi és Ádám, Bartos Márta és Gyuri – a két testvérpár – csontkockán dobják ki, melyik lánynak kell teherbe esnie a „nemzet mártírjának” fiától, a naivnak és jámbornak tűnő Miklóstól. Mert ő bizonyára kap majd egy lakást az anyjától nászajándékul. A játék azonban komolyra fordul: Hugi beleszeret Miklósba, és elhatározza: új életet kezd vele. Vajon Miklós is így akarja?

"Mikor újraolvastam a Mózest, ugyanazt a késztetést éreztem, mint pár éve Az ajtó felelevenítésekor. Akkor elzarándokoltam Szabó Magda házához, hogy megbámulhassam azt a bizonyos ajtót, és ácsingózhassak a kerítés előtt. A Mózes megjelenése után fiatalok tucatjai bukkantak fel a szerzőnél, csak hogy néhány szót válthassanak vele. Megrendülten töprengek rajta, miféle szív és lélek lakozott ebben a törékeny testben, micsoda írói tehetség, hogy életbölcsességét olyan erővel tudta szavakba önteni, amivel embereket repít ki komfortzónájukból − pusztán, hogy pár pillanatig megmerítkezhessenek valamiben, amiről maguk sem tudják, mi, de a könyv hatására elementáris vágyként jelentkezik bennük." (Singer Magdolna)

További ajánlatunk

Rémtörténetek
borító: Rémtörténetek>
3 299 Ft
Mert szülni karácsonykor kell
borító: Mert szülni karácsonykor kell>
2 599 Ft
Fejtől s lábtól
borító: Fejtől s lábtól>
2 590 Ft
A sóbálvány
borító: A sóbálvány>
1 690 Ft
Füves könyv
borító: Füves könyv>
1 990 Ft
10.32
borító: 10.32>
1 190 Ft
Spanyol menyasszony
borító: Spanyol menyasszony>
1 700 Ft
Megyek utánad
borító: Megyek utánad>
2 309 Ft

Hasznos holmik