Történetek a kerítés tövéből

Olvass bele!

Ja, magyar vagy? Hát miért nem mondtad?

Hogy miről szól ez a könyv? Mondjuk, hogy Magyarországról.
Arról, hogy egy falusi kocsma törzsvendége (jelesül Torony) milyennek látja az országot, amely jobban teljesít, de arról is, hogy mit szól a dolgokhoz a fel-tsuti kolostor lámája. Meg hogy vajon miért élnek olyan jól vezető politikusaink, mint Marci Hevesen. És hogy mért szeret minket annyira az Állam, hogy ott ül a vacsoraasztalunknál is. És természetesen a migránsokról is szól (akik nem ismerik se az Eddát, se a Mobilt), meg sok minden másról, ott vannak például a kutyákról és macskákról írt remek történetek, ha valakit netán a politika kevésbé érdekel. Vagy az ínycsiklandozó proligasztroblogok. Afféle nemzeti olvasókönyv is lehetne akár, mert benne van a mi mostani életünk szinte mindenestül.

Konok Péter politikai blogger, akit naponta sok ezren olvasnak és lájkolnak, de nem olyan egyszerű odamondóember, amilyenek százával tenyésznek a kibertérben. Írásai a leggyakrabban miniatűr politikai szatírák, amelyekben hol ókori római császárok dicső tetteiben, hol Oszi és Dezső párbeszédeiben, hol meg épp csak egy meglesett vagy vele megesett utcai történetben ismerhetünk rá a mai Magyarország bizarr jelenségeire.
Konok Péternek keserű a humora, de ugyan milyen lehetne manapság az igazi humor?

Konok Péter (1969) történész, publicista, fordító. Szakterülete a huszadik századi baloldaliság története, erről két szakkönyvet és számos tanulmányt, cikket publikált. A diktatúrák történeti öröksége nyomot hagy egyéb írásain is. Magát addikt szöveggyártónak tekinti, aki, mint mondja, ön- és társadalomterápiás szándékból ír. Leginkább blogként használt Facebook-oldalán, illetve más blogokon, folyóiratokban, rádió- és tévéműsorokban igyekszik kiírni magából a Nemzeti Egyetértés Rendszerét.

További ajánlatunk

The Hungarian Other
borító: The Hungarian Other>
2 200 Ft
Geburt einer neuen Welt 1918-1923
borító: Geburt einer neuen Welt 1918-1923>
1 700 Ft
Beszélgetések a baloldaliságról
borító: Beszélgetések a baloldaliságról>
2 290 Ft
A politika alulnézetben
borító: A politika alulnézetben>
1 390 Ft
Szabadnak születtem
borító: Szabadnak születtem>
2 290 Ft
A civilek hatalma
borító: A civilek hatalma>
1 990 Ft
Zbig
borító: Zbig>
2 190 Ft
Jogok nélkül
borító: Jogok nélkül>
1 590 Ft

Hasznos holmik