• ISBN:
  ISBN 9789631288988
 • KIADÓ:
  Marton Aichelburg
 • OLDALSZÁM:
  68 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

A szabadsághoz vezető út

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789631288988
 • KIADÓ:
  Marton Aichelburg
 • OLDALSZÁM:
  68 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

Ma sokan közülünk úgy tartják, hogy egy velejéig romlott politikai és szociális szolgáltató kultúra áldozatai vagyunk. És mégis ebben a kultúrában a közszolgáltatások rossz eredményének rutinszerűen védelmére kelnek azok szolgáltatói (vagy a szolgáltatás elmulasztói). Az egyéb elfogadható alternatíva híján lévő állampolgárok pedig rutinszerűen elfogadják a rossz eredményeket.
A Civil Vállalkozások társalapítója, Aichelburg Márton legújabb tanulmányában a megoldást keresi legégetőbb közösségi gondjainkra. Ki kell lépni a politika dimenziójából, a mindenkori kormányok csupán olyanok, mint a focimérkőzéseken az eredménytábla.
Közel kétszáz évvel ezelőtt két barát, Széchenyi István és Wesselényi Miklós egy évig tartó útra ment Nyugat-Európába és Angliába. Visszatérésük után innovációs hullámok sorozatát indították el a tudomány, a kultúra, a vállalkozások és a politika területén. Mi történt volna, ha az Egyesült Királyság helyet Amerikába mentek volna? A magyar reformkor vezetőinek nagy tehetsége volt szimbólumok alkotására, amelyek képesek voltak mások képzeletét lángra lobbantani, ahogy a Lánchíd felépítésével is, hidakat hoztak létre szükség és lehetőség között. Alkotásaikkal a szabadsághoz vezető utat keresték.
Hogyan érjük el a szabadságot? Mi a szabadsághoz vezető út Magyarország számára és a magyarok számára bárhol a világon? A válasz, ahogy Bibó István megfogalmazta: megteremteni a bátor és nagylelkű cselekedetek lehetőségeit és mintáit, lekötni a barbárság erőit, lehetővé tenni az alkotó erők gazdag kiáradását.
Hogyan tudjuk elérni a magyar kultúra reneszánszát? A XXI. századi megoldást négy koncepció, azaz applikácó alkalmazása jelenti: a társadalmi tőke, az antitörékenység, a szabad vállalkozás és a vállalkozás és filantrópia összekapcsolása.

További ajánlatunk

A globális elit
borító: A globális elit>
2 490 Ft
A fény kialszik
borító: A fény kialszik>
2 999 Ft
COVID-19
borító: COVID-19>
1 590 Ft
Brexit
borító: Brexit>
1 790 Ft
Egy kezdő képviselő naplója
borító: Egy kezdő képviselő naplója>
1 990 Ft
Obama
borító: Obama>
1 990 Ft
The global crisis and the Eu responses
borító: The global crisis and the Eu responses>
990 Ft
The prospect of the EU team presidencies: Integrative balancing in the new member states
borító: The prospect of the EU team presidencies: Integrative balancing in the new member states>
990 Ft

Hasznos holmik