• ISBN:
  ISBN 9789631288988
 • KIADÓ:
  Marton Aichelburg
 • OLDALSZÁM:
  68 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

A szabadsághoz vezető út

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789631288988
 • KIADÓ:
  Marton Aichelburg
 • OLDALSZÁM:
  68 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

Ma sokan közülünk úgy tartják, hogy egy velejéig romlott politikai és szociális szolgáltató kultúra áldozatai vagyunk. És mégis ebben a kultúrában a közszolgáltatások rossz eredményének rutinszerűen védelmére kelnek azok szolgáltatói (vagy a szolgáltatás elmulasztói). Az egyéb elfogadható alternatíva híján lévő állampolgárok pedig rutinszerűen elfogadják a rossz eredményeket.
A Civil Vállalkozások társalapítója, Aichelburg Márton legújabb tanulmányában a megoldást keresi legégetőbb közösségi gondjainkra. Ki kell lépni a politika dimenziójából, a mindenkori kormányok csupán olyanok, mint a focimérkőzéseken az eredménytábla.
Közel kétszáz évvel ezelőtt két barát, Széchenyi István és Wesselényi Miklós egy évig tartó útra ment Nyugat-Európába és Angliába. Visszatérésük után innovációs hullámok sorozatát indították el a tudomány, a kultúra, a vállalkozások és a politika területén. Mi történt volna, ha az Egyesült Királyság helyet Amerikába mentek volna? A magyar reformkor vezetőinek nagy tehetsége volt szimbólumok alkotására, amelyek képesek voltak mások képzeletét lángra lobbantani, ahogy a Lánchíd felépítésével is, hidakat hoztak létre szükség és lehetőség között. Alkotásaikkal a szabadsághoz vezető utat keresték.
Hogyan érjük el a szabadságot? Mi a szabadsághoz vezető út Magyarország számára és a magyarok számára bárhol a világon? A válasz, ahogy Bibó István megfogalmazta: megteremteni a bátor és nagylelkű cselekedetek lehetőségeit és mintáit, lekötni a barbárság erőit, lehetővé tenni az alkotó erők gazdag kiáradását.
Hogyan tudjuk elérni a magyar kultúra reneszánszát? A XXI. századi megoldást négy koncepció, azaz applikácó alkalmazása jelenti: a társadalmi tőke, az antitörékenység, a szabad vállalkozás és a vállalkozás és filantrópia összekapcsolása.

További ajánlatunk

Rezsimváltás - A posztliberális jövő felé
borító: Rezsimváltás - A posztliberális jövő felé>
3 299 Ft
Kiberdiplomácia
borító: Kiberdiplomácia>
1 461 Ft
Szabadság/harcosok
borító: Szabadság/harcosok>
2 500 Ft
Beszélgetések a baloldaliságról
borító: Beszélgetések a baloldaliságról>
2 290 Ft
Zbig
borító: Zbig>
2 190 Ft
The Challenge of the Danube Strategy
borító: The Challenge of the Danube Strategy>
990 Ft
Orbán-idéző
borító: Orbán-idéző>
1 190 Ft
20 év
borító: 20 év>
2 690 Ft

Hasznos holmik