• EREDETI CÍM:
  We Are Not Ourselves
 • FORDÍTOTTA:
  Szécsi Noémi
 • ISBN:
  ISBN 9789634332787
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  660 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

Nem vagyunk magunk

Olvass bele!
 • EREDETI CÍM:
  We Are Not Ourselves
 • FORDÍTOTTA:
  Szécsi Noémi
 • ISBN:
  ISBN 9789634332787
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  660 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017

"Ha már elmentem, szeretném, ha hallanád a hangomat a fejedben. Halld meg, amikor a legnagyobb szükséged van rá, amikor nincs benned remény, amikor magadra maradsz. Amikor az élet kegyetlen, amikor úgy tűnik, nincs szeretet. Amikor úgy érzed, hogy kudarcot vallottál. Amikor nem tudod, hogy mi az értelme az egésznek. Amikor nem tudsz továbbmenni. Szeretném, ha akkor belőlem merítenél erőt. Szeretném, ha emlékeznél rá, hogy mennyire dédelgettelek, hogy Érted éltem. Amikor úgy érzed, hogy a világ óriásokkal van tele, akik közt eltörpülsz, amikor már azért is küzdened kell, hogy felemeld a fejed, szeretném, ha emlékeznél rá, hogy más dolgokért érdemes élni, mint amit a puszta teljesítmény jelent. Az is ér valamit, ha valaki rendes ember."


Eileen szülei a 20. század derekán Írországból vándorolnak az Egyesült Államokba, s otthonukban hol vidám, hol borús a hangulat – a vendégek számától és az elfogyasztott alkohol mennyiségétől függően. Eileen felnőve mindent elkövet, hogy maga mögött tudja gyermekkora kiábrándító közegét, és jobb életről álmodik.
Amikor férjhez megy a jóképű kutatóhoz, Edmund Learyhez, felcsillan előtte a lehetőség, hogy jólétben, szeretetben éljen, mint az ideális amerikai középosztálybeli családok. Hamar világossá válik azonban, hogy bár kétségtelenül szeretik egymást, Eileennek és Ednek más az elképzelése arról, mit jelent a boldogság, és miként lehet elérni. Életüket növekvő fellegek árnyékolják be, de ők kétségbeesetten igyekeznek fenntartani a látszatot, megőrizni jövőről szőtt álmaikat, és leküzdeni minden akadályt.
Learyék sorsát a családi boldogság és a gyarapodás ígérete határozza meg, amely a II. világháború után foglyul ejtette Amerikában a szíveket és a lelkeket. A lebilincselő és megindító regény arra figyelmeztet, hogy az élet nem csupán diadalok és vereségek főkönyve, hanem valami egészen más és több: az emberi viszonyok mélyén rejlő titok.

Matthew Thomas Bronxban született, és Queensben nőtt fel. A Chicagói Egyetemen szerzett diplomát, majd a Johns Hopkins Egyetem írói szemináriumán és az Irvine-i Kaliforniai Egyetemen tanult. Nem vagyunk magunk című regényét tizenkilenc nyelvre fordították le, számtalan díjra jelölték, s megjelenésekor a New York Times, a The Washington Post és a The Guardian is az év legjobb könyvei közé választotta.

További ajánlatunk

A szeretet útja
borító: A szeretet útja>
2 999 Ft
Berta Isla
borító: Berta Isla>
2 590 Ft
Ma még élünk
borító: Ma még élünk>
2 339 Ft
A Tizedik Felismerés
borító: A Tizedik Felismerés>
2 799 Ft
Lélektérkép
borító: Lélektérkép>
1 270 Ft
A boldog emberek olvasnak és kávéznak
borító: A boldog emberek olvasnak és kávéznak>
1 990 Ft
Éj anyánk
borító: Éj anyánk>
1 990 Ft
Aisha, a hit védelmezője
borító: Aisha, a hit védelmezője>
1 990 Ft

Hasznos holmik