• ISBN:
  9789634332879
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  1016 oldal

Emma évszázada

Olvass bele!
 • ISBN:
  9789634332879
 • KIADÓ:
  Libri Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  1016 oldal

A tizennégy éves, írói ambíciókat dédelgető Emma 1907 júliusában az Orient expresszen tér vissza Kanadából Budapestre az édesapjával. A fővárosból Balatonkörtvélyesre utaznak tovább, ahol a súlyosan beteg Vallay Zoltán egykori szerelmére, Kóthay Évára bízza lányát. Emma ebben az álomszép balatoni kisvárosban válik igazán felnőtté, itt tapasztalja meg mindazt, ami az életben a legfontosabb: a szerelmet, a megbocsátást és hogy néha súlyos áldozatokat kell hoznunk.

Emma szerelme, Emma fiai, Emma lánya – Fábián Janka most Emma évszázada címen egy kötetben megjelenő regényciklusában lenyűgöző tablót tárul elénk egy különleges, erős asszonyról és családjáról. A 20. század történelmi viharai senkit nem kímélnek: első világháború, Tanácsköztársaság, fehérterror, második világháború, 1956, 1968, 1989 – a történelem mérföldkövei kíméletlenül jelölik ki Emma életében is a fordulópontokat. Szerettei szerteszéjjel szóródnak a világban, hogy aztán egy boldog-szomorú esemény kapcsán ismét egybegyűljenek a balatonkörtvélyesi öreg házban. Mert bárhová veti is őket a sors, Emma öröksége eltéphetetlen kapocs közöttük.

"A városban tűzijátékot rendeztek, és a felrobbanó rakéták fénye időről időre szemérmetlenül bevilágította a szobát, ahol különben csak két gyertya tétova fénye derengett. Emmának eszébe jutott az a réges-régi szilveszter, az évszázad első napjának hajnala, amit még a szüleivel ünnepelt. Milyen boldog és gyanútlan volt még akkor!"

További ajánlatunk

Macskabár - Nincs szükség hét életre - ebben az egyben is boldog lehetsz
borító: Macskabár - Nincs szükség hét életre - ebben az egyben is boldog lehetsz>
2 299 Ft
Árvízi napló
borító: Árvízi napló>
2 599 Ft
Drill
borító: Drill>
2 399 Ft
Bánom is én
borító: Bánom is én>
2 999 Ft
Sötét jelek
borító: Sötét jelek>
2 590 Ft
A lélek legszebb éjszakája
borító: A lélek legszebb éjszakája>
2 000 Ft
Virágzabálók
borító: Virágzabálók>
2 790 Ft
A Tandori taniroda
borító: A Tandori taniroda>
490 Ft

Hasznos holmik