• ISBN:
  ISBN 9789631428292
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018

Isten hozott

A Klein-napló

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789631428292
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018

A Klein-napló egy titokzatos titkárnő irománya, mely arra emlékezik, ami majd csak ezután lesz. Mindenki mást olvas ki belőle, a falusiak többsége azonban úgy véli, hogy a saját haláluk időpontját jósolta meg benne nem tudni, ki. Vagyis a Klein-napló egy halottaskönyv. Talán a múltban elkövetett, talán a jelenben és a jövőben megeső bűnökért, esetleg mindkettőért: ez a büntetés.
Sáraságban életre kelnek az árnyékok, ,,felkötik magukat" a kutyák, aztán holtukban mégis életet kölykeznek. Gyermekek születnek steril apáktól, akiknek a múlt árnyai adnak útmutatást. Fiatal lányok őszülnek meg csoportosan, egyik napról a másikra, és az emberek torka folyton száraz, szomjuk csillapíthatatlan.
Gallér Gergely gimnazista, a fantasztikus Klein Ede Egylet vezetője, megszállottan kutatja a közös múlt csodáit, a falu védőszentjeinek örökségét, egészen addig, míg végül teljesen magára marad. El kell hagynia gyermekkora helyszínét... hogy aztán visszatérjen kideríteni, mi történt, s miért. Felkutatja a csodákat és hogy ő kicsoda.

A Mellettem elférsz és a Jelmezbál előtt szerzőjének első, először 2005-ben megjelent regénye krimiszerűen örvénylik, a közelmúlt titkai megülik benne a jelent, átírják emlékeinket, eltávolítanak és közel hoznak, elfednek és megmutatnak. Az Isten hozott egy önmagát és közösségét elveszítő, aztán újra megtaláló tinédzser története. Vagyis mindannyiunké.

További ajánlatunk

Nem ezt ígérték
borító: Nem ezt ígérték>
1 500 Ft
Magányügy
borító: Magányügy>
2 999 Ft
Vadvizek
borító: Vadvizek>
1 690 Ft
A mi utcánk
borító: A mi utcánk>
1 390 Ft
Világfa
borító: Világfa>
990 Ft
Ez egy ilyen csúcs
borító: Ez egy ilyen csúcs>
2 590 Ft
A tükörtestvér
borító: A tükörtestvér>
1 000 Ft
Napforduló
borító: Napforduló>
490 Ft

Hasznos holmik