• ISBN:
  ISBN 9789631428292
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018

Isten hozott

A Klein-napló

Olvass bele!
 • ISBN:
  ISBN 9789631428292
 • KIADÓ:
  Magvető Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  368 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018

A Klein-napló egy titokzatos titkárnő irománya, mely arra emlékezik, ami majd csak ezután lesz. Mindenki mást olvas ki belőle, a falusiak többsége azonban úgy véli, hogy a saját haláluk időpontját jósolta meg benne nem tudni, ki. Vagyis a Klein-napló egy halottaskönyv. Talán a múltban elkövetett, talán a jelenben és a jövőben megeső bűnökért, esetleg mindkettőért: ez a büntetés.
Sáraságban életre kelnek az árnyékok, ,,felkötik magukat" a kutyák, aztán holtukban mégis életet kölykeznek. Gyermekek születnek steril apáktól, akiknek a múlt árnyai adnak útmutatást. Fiatal lányok őszülnek meg csoportosan, egyik napról a másikra, és az emberek torka folyton száraz, szomjuk csillapíthatatlan.
Gallér Gergely gimnazista, a fantasztikus Klein Ede Egylet vezetője, megszállottan kutatja a közös múlt csodáit, a falu védőszentjeinek örökségét, egészen addig, míg végül teljesen magára marad. El kell hagynia gyermekkora helyszínét... hogy aztán visszatérjen kideríteni, mi történt, s miért. Felkutatja a csodákat és hogy ő kicsoda.

A Mellettem elférsz és a Jelmezbál előtt szerzőjének első, először 2005-ben megjelent regénye krimiszerűen örvénylik, a közelmúlt titkai megülik benne a jelent, átírják emlékeinket, eltávolítanak és közel hoznak, elfednek és megmutatnak. Az Isten hozott egy önmagát és közösségét elveszítő, aztán újra megtaláló tinédzser története. Vagyis mindannyiunké.

További ajánlatunk

Egyperces novellák - illusztrált
borító: Egyperces novellák - illusztrált>
3 299 Ft
Árnyékkert
borító: Árnyékkert>
2 490 Ft
Léleknyavalyák
borító: Léleknyavalyák>
2 490 Ft
A leggazdagabb árva
borító: A leggazdagabb árva>
2 490 Ft
Az utolsó utáni háború
borító: Az utolsó utáni háború>
2 490 Ft
Cseppek és csillagok
borító: Cseppek és csillagok>
2 290 Ft
Háztűznéző
borító: Háztűznéző>
1 890 Ft
Pénteken vasárnap
borító: Pénteken vasárnap>
1 390 Ft

Hasznos holmik