• ISBN:
    ISBN 9789631428292
  • KIADÓ:
    Magvető Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    368 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2018

Isten hozott

A Klein-napló

Olvass bele!
  • ISBN:
    ISBN 9789631428292
  • KIADÓ:
    Magvető Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    368 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2018

A Klein-napló egy titokzatos titkárnő irománya, mely arra emlékezik, ami majd csak ezután lesz. Mindenki mást olvas ki belőle, a falusiak többsége azonban úgy véli, hogy a saját haláluk időpontját jósolta meg benne nem tudni, ki. Vagyis a Klein-napló egy halottaskönyv. Talán a múltban elkövetett, talán a jelenben és a jövőben megeső bűnökért, esetleg mindkettőért: ez a büntetés.
Sáraságban életre kelnek az árnyékok, ,,felkötik magukat" a kutyák, aztán holtukban mégis életet kölykeznek. Gyermekek születnek steril apáktól, akiknek a múlt árnyai adnak útmutatást. Fiatal lányok őszülnek meg csoportosan, egyik napról a másikra, és az emberek torka folyton száraz, szomjuk csillapíthatatlan.
Gallér Gergely gimnazista, a fantasztikus Klein Ede Egylet vezetője, megszállottan kutatja a közös múlt csodáit, a falu védőszentjeinek örökségét, egészen addig, míg végül teljesen magára marad. El kell hagynia gyermekkora helyszínét... hogy aztán visszatérjen kideríteni, mi történt, s miért. Felkutatja a csodákat és hogy ő kicsoda.

A Mellettem elférsz és a Jelmezbál előtt szerzőjének első, először 2005-ben megjelent regénye krimiszerűen örvénylik, a közelmúlt titkai megülik benne a jelent, átírják emlékeinket, eltávolítanak és közel hoznak, elfednek és megmutatnak. Az Isten hozott egy önmagát és közösségét elveszítő, aztán újra megtaláló tinédzser története. Vagyis mindannyiunké.

További ajánlatunk

Takarító férfi
borító: Takarító férfi>
3 499 Ft
Szabadulógyakorlat
borító: Szabadulógyakorlat>
2 399 Ft
Lélekpiruett
borító: Lélekpiruett>
2 400 Ft
Az isten szerelmére
borító: Az isten szerelmére>
3 199 Ft
Vándorhomár
borító: Vándorhomár>
2 100 Ft
Feri: Cukor Kékség
borító: Feri: Cukor Kékség>
1 990 Ft
Párducpompa
borító: Párducpompa>
2 290 Ft
Két akarat
borító: Két akarat>
1 000 Ft

Hasznos holmik