A boldogság útja

Női remekírók sorozat

Olvass bele!

Miklósy Dénes, az ifjú ügyvédtanonc és irodalmár óriási ambíciókkal és túlfűtött érzelmekkel érkezik a fővárosba, hogy folytassa jogi tanulmányait és bebocsátást nyerjen az irodalom és a színház nehezen megközelíthető fővárosi berkeibe. Már a pályaudvaron találkozik imádata elérhetetlennek vélt tárgyával, Berényi Piroskával, az Operettszínház ünnepelt primadonnájával, aki öt évvel ezelőtt szintén az ő szülőfalujából indult el világhódító útjára, mely a távolból nézve az elérhetetlen boldogság útjának tűnik a huszonkét esztendős fiatalember számára. Dénes azonban nem kevésbé forró „szenvedelemmel” kötődik bájos unokahúgához, Lenkéhez, akihez gyermekkori barátság fűzi, s akivel sok éve már kimondatlan szerelmi érzelmekkel kötődnek egymáshoz.
Két esztendő alatt a tehetséges és jóképű fiatalember sokra viszi a fővárosban: színdarabot ír, melynek főszerepét Berényi Piroska vállalja el, bekerül az irodalmi közéletbe is, közben pedig szorgalmasan levelezik hőn szeretett unokahúgával is. Mindkét nőhöz hevesen vonzódik, s e vonzódása mindkettőjük részéről elfogadásra talál. De vajon melyikük az igazi: a rivaldafényben fürdő, pletykákkal körülvett, de makulátlan tisztességűnek bizonyuló Piroska, vagy az érzelmeit titkoló, hasonlóképpen erényes és nagyon szerelmes Lenke?

Dánielné Lengyel Laura huszonhét könyv és három színmű szerzőjeként a XX. század első felének legtermékenyebb és legnépszerűbb írónői közé tartozott. A nő eredendő morális tisztaságának, kifinomodott ízlésének hirdetőjeként tisztelik és idézik őt napjainkban is. Romantikus regényeit – feltehetően éppen e morális tartás értékeléseként – fiatal és középkorú olvasói nemzedékeket átívelően „habzsolják”. A boldogság útja a Női remekírók sorozat második köteteként jelent meg.

További ajánlatunk

Egy este a parton
borító: Egy este a parton>
1 299 Ft
A selyemkereskedő lánya
borító: A selyemkereskedő lánya>
2 770 Ft
Calendar Girl - Október - November - December - 12 Hónap. 12 Férfi. 1 Eszkortlány.
borító: Calendar Girl - Október - November - December - 12 Hónap. 12 Férfi. 1 Eszkortlány.>
2 390 Ft
Mr. Cavendish, ha jól sejtem?
borító: Mr. Cavendish, ha jól sejtem?>
1 590 Ft
Túl az álmokon
borító: Túl az álmokon>
1 990 Ft
A szerencse fia
borító: A szerencse fia>
1 190 Ft
Elváltak és válófélben lévők panaszai
borító: Elváltak és válófélben lévők panaszai>
1 800 Ft
A királynő esküje
borító: A királynő esküje>
2 770 Ft

Hasznos holmik