A boldogság útja

Női remekírók sorozat

Olvass bele!

Miklósy Dénes, az ifjú ügyvédtanonc és irodalmár óriási ambíciókkal és túlfűtött érzelmekkel érkezik a fővárosba, hogy folytassa jogi tanulmányait és bebocsátást nyerjen az irodalom és a színház nehezen megközelíthető fővárosi berkeibe. Már a pályaudvaron találkozik imádata elérhetetlennek vélt tárgyával, Berényi Piroskával, az Operettszínház ünnepelt primadonnájával, aki öt évvel ezelőtt szintén az ő szülőfalujából indult el világhódító útjára, mely a távolból nézve az elérhetetlen boldogság útjának tűnik a huszonkét esztendős fiatalember számára. Dénes azonban nem kevésbé forró „szenvedelemmel” kötődik bájos unokahúgához, Lenkéhez, akihez gyermekkori barátság fűzi, s akivel sok éve már kimondatlan szerelmi érzelmekkel kötődnek egymáshoz.
Két esztendő alatt a tehetséges és jóképű fiatalember sokra viszi a fővárosban: színdarabot ír, melynek főszerepét Berényi Piroska vállalja el, bekerül az irodalmi közéletbe is, közben pedig szorgalmasan levelezik hőn szeretett unokahúgával is. Mindkét nőhöz hevesen vonzódik, s e vonzódása mindkettőjük részéről elfogadásra talál. De vajon melyikük az igazi: a rivaldafényben fürdő, pletykákkal körülvett, de makulátlan tisztességűnek bizonyuló Piroska, vagy az érzelmeit titkoló, hasonlóképpen erényes és nagyon szerelmes Lenke?

Dánielné Lengyel Laura huszonhét könyv és három színmű szerzőjeként a XX. század első felének legtermékenyebb és legnépszerűbb írónői közé tartozott. A nő eredendő morális tisztaságának, kifinomodott ízlésének hirdetőjeként tisztelik és idézik őt napjainkban is. Romantikus regényeit – feltehetően éppen e morális tartás értékeléseként – fiatal és középkorú olvasói nemzedékeket átívelően „habzsolják”. A boldogság útja a Női remekírók sorozat második köteteként jelent meg.

További ajánlatunk

Mondd, hogy megvársz!
borító: Mondd, hogy megvársz!>
3 999 Ft
Tiltott gyümölcs
borító: Tiltott gyümölcs>
3 999 Ft
Az élet túl rövid, hogy ne merj szeretni
borító: Az élet túl rövid, hogy ne merj szeretni>
3 999 Ft
A szerelem börtönében
borító: A szerelem börtönében>
3 499 Ft
Szerelem két felvonásban
borító: Szerelem két felvonásban>
2 390 Ft
Akit mind szerettünk
borító: Akit mind szerettünk>
1 990 Ft
Éjsötét játszmák
borító: Éjsötét játszmák>
2 390 Ft
Egy lehetetlen úr
borító: Egy lehetetlen úr>
1 490 Ft

Hasznos holmik