Egyenes úton - egyedül

Női remekírók sorozat

Olvass bele!

Mondhatnánk, hogy múlt század eleji lányregény, de nem, ez nem egy szirupos történet, hanem hét lány sorsa, kik közül négyen mások, mint a többség, és ketten elkeseredett harcot vívnak a boldogságukért.
A női emancipáció, annak minden előnyével és hátrányával, éppen elsöpörni készül a rájuk kényszerített korabeli tradíciókat és elvárásokat, amikor Balázs Ágnes és két húga árván marad. A tizenhat éves Ágnesre hárul két húgának az iskoláztatása, erkölcsi és szellemi nevelése. A feladatot lelkiismeretesen végző lánynak egyetlen kívánsága formálódik a kemény évek során: hogy egyszer csakis önmagának, önmagáért élhessen.
Az Oroszi-lányokat apjuk vakmerőnek és szabadnak nevelte, a négy lány mégis más-más elveket vall, s szüleik nem csekély aggodalmára az élettel szemben támasztott igényeik, vágyaik is nagyon különbözőek.
Hogy közülük ki éri el a célját, és melyikük sorsa fordul tragédiába, az kiderül Ritoók Emma emóciókkal teli, szép könyvéből, mely már csak minősége és szellemi gazdagsága folytán sem maradhatott ki a Női remekírók sorozatból.

A szerző, akinek ősei között Hunyadiak, Báthoriak, Bethlenek bukkannak fel, ezzel a művével 2000 koronát nyert az Új Idők pályázatán.

További ajánlatunk

Ördögi szerencse
borító: Ördögi szerencse>
3 999 Ft
Találj el hozzám
borító: Találj el hozzám>
3 999 Ft
Malom a tóparton
borító: Malom a tóparton>
990 Ft
Szárnyaszegett pillangók 2.
borító: Szárnyaszegett pillangók 2.>
3 499 Ft
Szerelem, balhé, szerelem
borító: Szerelem, balhé, szerelem>
990 Ft
Bridget Jones naplója 3. - Bolondulásig
borító: Bridget Jones naplója 3. - Bolondulásig>
3 299 Ft
Az ördög lánya 2. rész
borító: Az ördög lánya 2. rész>
800 Ft
Néma üvöltés
borító: Néma üvöltés>
1 990 Ft

Hasznos holmik