Egyenes úton - egyedül

Női remekírók sorozat

Olvass bele!

Mondhatnánk, hogy múlt század eleji lányregény, de nem, ez nem egy szirupos történet, hanem hét lány sorsa, kik közül négyen mások, mint a többség, és ketten elkeseredett harcot vívnak a boldogságukért.
A női emancipáció, annak minden előnyével és hátrányával, éppen elsöpörni készül a rájuk kényszerített korabeli tradíciókat és elvárásokat, amikor Balázs Ágnes és két húga árván marad. A tizenhat éves Ágnesre hárul két húgának az iskoláztatása, erkölcsi és szellemi nevelése. A feladatot lelkiismeretesen végző lánynak egyetlen kívánsága formálódik a kemény évek során: hogy egyszer csakis önmagának, önmagáért élhessen.
Az Oroszi-lányokat apjuk vakmerőnek és szabadnak nevelte, a négy lány mégis más-más elveket vall, s szüleik nem csekély aggodalmára az élettel szemben támasztott igényeik, vágyaik is nagyon különbözőek.
Hogy közülük ki éri el a célját, és melyikük sorsa fordul tragédiába, az kiderül Ritoók Emma emóciókkal teli, szép könyvéből, mely már csak minősége és szellemi gazdagsága folytán sem maradhatott ki a Női remekírók sorozatból.

A szerző, akinek ősei között Hunyadiak, Báthoriak, Bethlenek bukkannak fel, ezzel a művével 2000 koronát nyert az Új Idők pályázatán.

További ajánlatunk

Álmomban megleltelek
borító: Álmomban megleltelek>
2 980 Ft
Egy pillanat bátorság
borító: Egy pillanat bátorság>
2 999 Ft
Montmartre-i szerelmes levelek
borító: Montmartre-i szerelmes levelek>
2 290 Ft
Egomániás
borító: Egomániás>
2 999 Ft
Pitypangtánc
borító: Pitypangtánc>
2 499 Ft
Eleanor Oliphant köszöni, jól van
borító: Eleanor Oliphant köszöni, jól van>
2 190 Ft
Mindig van holnap
borító: Mindig van holnap>
1 990 Ft
Eltitkolt múlt
borító: Eltitkolt múlt>
1 990 Ft

Hasznos holmik