• FORDÍTOTTA:
  Bihari György, Bojtár Péter, Pétersz Tamás
 • EREDETI CÍM:
  Fear - Trump in the White House
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  488 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634067542

Félelem - Trump a Fehér Házban

Olvass bele!
 • FORDÍTOTTA:
  Bihari György, Bojtár Péter, Pétersz Tamás
 • EREDETI CÍM:
  Fear - Trump in the White House
 • KIADÓ:
  GABO Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2018
 • OLDALSZÁM:
  488 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9789634067542

BENNFENTES TÖRTÉNET AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK ELNÖKÉRŐL, AHOGYAN CSAKIS BOB WOODWARD TUDTA MEGÍRNI.

Bob Woodward, aki leginkább a hivatalban lévő amerikai elnökökről írt könyveivel betonozta be a nevét szerzőként – Nixontól Obamáig nyolc államfő kormányzását mutatta be –, ezúttal a Donald Trump igazgatta Fehér Ház zűrzavaros életét tárja fel példátlan alapossággal, és leleplezi, hogyan hozza meg döntéseit az elnök fontos bel- és külpolitikai ügyekben.

Soha korábban nem jelent meg ilyen aprólékos portré hivatalban lévő elnökről úgy, hogy a szóban forgó vezető az első évét töltötte a pozícióban. Woodward könyve elsősorban az Ovális Irodában, az Air Force One fedélzetén és a Fehér Házban zajló parázs viták és döntéshozatali folyamatok bemutatására koncentrál.
A szerző belsős forrásokkal készített több száz órányi interjú, tárgyalások során rögzített feljegyzések, valamint személyes naplók, hivatalos akták és dokumentumok alapján írta meg a könyvét. Az egészen apró részleteket, hiteles párbeszédeket és adatokat felvonultató Félelem áttekinti az Egyesült Államok Észak-Koreával, Afganisztánnal, Iránnal, a Közel-Kelettel, a NATO-val, Kínával és Oroszországgal kapcsolatos külpolitikáját. Egyúttal feltárja Trump meghatározó belpolitikai lépéseit is, különös tekintettel a védővámokat illető vitáira, a bevándorlás és az adótörvények kérdéseire, a párizsi klímaegyezményből való kilépésre és a charlottesville-i rasszista erőszakhullámra.
Woodward azt is elsőként mutatja be részletesen, hogyan tárgyaltak Trump ügyvédjei Robert Muellerrel, az oroszok feltételezett választási beavatkozásával kapcsolatos vizsgálat különleges ügyészével, és miről esett szó a találkozókon. A Félelemből továbbá az is kiderül, Trump magas rangú beosztottjai hogyan tüntettek el az Ovális Irodában lévő íróasztaláról különböző dokumentumokat, hogy az elnök ne adhasson ki olyan utasításokat, amelyek kulcsfontosságú hírszerzési műveleteket veszélyeztethetnének.
„Nem más volt ez, mint hivatali államcsíny” – írja Woodward. „A világ legerősebb országának végrehajtó hatalma idegösszeomlást kapott.”

További ajánlatunk

Egy reakciós „liberális” a 20. században
borító: Egy reakciós „liberális” a 20. században>
1 667 Ft
Nemzet és Európa
borító: Nemzet és Európa>
1 690 Ft
Új világ született 1918-1923
borító: Új világ született 1918-1923>
1 700 Ft
Változó világrend
borító: Változó világrend>
2 390 Ft
Brexit
borító: Brexit>
1 790 Ft
Törékeny Európa
borító: Törékeny Európa>
1 990 Ft
2018
borító: 2018>
1 290 Ft
Hosszú menetelés - A FIDESZ-jelenség
borító: Hosszú menetelés - A FIDESZ-jelenség>
1 690 Ft

Hasznos holmik