• KIADÓ:
  Álomgyár Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • OLDALSZÁM:
  350 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9786156013736

A szeráj

Budapesti éjszakák titkai 1896-ban

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Álomgyár Kiadó
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2019
 • OLDALSZÁM:
  350 oldal
 • ISBN:
  ISBN 9786156013736

Budapesti éjszakák titkai 1896-ban

A regényt valós események ihlették.

1896 tavaszán a Szofia nevű gőzös legénysége egy titokzatos lányt ment ki az örvénylő Dunából. A menyasszonyi ruhában fuldokló szépség minden emlékét elveszítette, így, jobb híján, az őt megmentő hajóról kapja a nevét.
Szofia szépsége áldás és átok is egyben. A gyönyörű lány előtt megnyílnak az akkor épült, Budai Konstantinápoly nevű szórakoztató negyed titkos szalonjának kapui, de ez akár a végzetét is jelentheti. Jótevője, ifjabb Pálffy Mór gróf saját jövőjét is kockára teszi, hogy a lány tisztaságát megőrizhesse. Vajon Szofia rátalál múltjára és régi önmagára, vagy örök homály fedi a Szeráj előtti életét?
A mulatónegyed üzemeltetője, Somossy Károly mindent és mindenkit felhasznál céljai elérése érdekében. Nem csak Szofiát mozgatja marionett bábúként, hanem Carola Cecíliát, Budapest díváját is képes lenne feláldozni, hogy vállalkozása ne valljon kudarcot. Európa legnagyobb szórakoztató negyedének a sorsa azonban, minden erőfeszítése ellenére, nem az ő kezében nyugszik.

A romantikus kalandregény szövevényes szálai egy elfeledett budapesti városrész rég megsemmisült falai közé repítik vissza az olvasót, ahol perzselő szenvedély, gonosz intrikák és izgalmas kalandok várják azokat, akik alámerülnek a történetbe.

Borbás Edina, MTA SZAB médiadíjas és Los Angeles Film Awardas díjas forgatókönyv-író ezúttal a millennium évébe kalauzolja el az olvasót, ahol minden megtörténhet.

További ajánlatunk

Ártatlanok
borító: Ártatlanok>
4 999 Ft
Mimi kávézója
borító: Mimi kávézója>
2 799 Ft
Madame Exupéry
borító: Madame Exupéry>
2 790 Ft
Jamaica
borító: Jamaica>
2 490 Ft
A füredi földesúr
borító: A füredi földesúr>
3 999 Ft
Isten veled, Tiszavirág!
borító: Isten veled, Tiszavirág!>
1 790 Ft
A kék szemű ördög
borító: A kék szemű ördög>
1 990 Ft
Bridget Jones babát vár
borító: Bridget Jones babát vár>
2 020 Ft

Hasznos holmik