• KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  224 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634751755

Szülés utáni depresszió

Előzmények és következmények

Olvass bele!
 • KIADÓ:
  Jaffa Kiadó
 • OLDALSZÁM:
  224 oldal
 • MEGJELENÉS ÉVE:
  2017
 • ISBN:
  ISBN 9789634751755

„Gratulálok, olyan szép kisbaba, tessék már örülni!”
„Boldognak kell lennie…”
„Szedje már össze magát! Mindenki menet közben tanulja meg, milyen is az anyaság!”

Sokszor hallani efféle biztató vagy éppen rosszalló megjegyzéseket, amikor egy kismama nem képes felhőtlenül örülni, és nem tudja megélni az anyaság elképzelt és várva várt boldog pillanatait. Ehelyett szorong, aggodalmaskodik, esetleg sír és panaszkodik.
A szülő nők tíz-tizenöt százalékát érintik különféle hangulatzavarok, szorongásos problémák. Ennél is többen vannak azonban azok, akik akár a várandósság hónapjaiban, akár a szülést követően, lelki gondokkal, szokatlan vagy mások számára érthetetlen gondolatokkal küzdenek. Új életet adni, és közben tovább élni a sajátunkat nem mindig egyszerű.
Dr. Belső Nóra gyakorló pszichiáter sokak szemében még ma is tabunak számító témához nyúl. Számtalan év klinikai tapasztalatát feldolgozó könyvében tudományos módszerességgel és alapossággal írja le a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos lélektani és biológiai folyamatokat. Végigtárgyalja az anya és az egész család számára merőben új élethelyzeteket a fogantatás körülményeitől a szülést követő időszakig. Sorra veszi a szülés körüli depresszió pszichológiai és biológiai okait, tüneteit és következményeit. Az olvasó megismerheti, hogy ebben a folyamatban mi lehet természetes reakció, és mi az, ami már túllép a „normalitás” keretein. Tanácsot kap, mikor érdemes szakemberhez fordulnia, vagy miképpen segíthet a rászorulónak. A szerző külön hangsúlyt fektet az apáknál is megjelenő lelki változások sokaságára és a családdá válás párkapcsolati oldalára is.
Mama-, papa- és bababarát könyve azoknak szól, akik boldog párként, felelős módon szeretnének gyereket vállalni és nagyobb buktatók nélkül kívánják „végigcsinálni” azt a bizonyos kilenc hónapot, megélni a Nagy Napot, átvészelni az új helyzetben óhatatlanul kitörő viharokat, feldolgozni az esetleges veszteségeket. Hogy a gyerek születése valóban áldás és öröm legyen!

DR. BELSŐ NÓRA a gyógyító munka mellett kutató és oktató is. Szakterületei a depresszió és a szorongásos zavarok, illetve azoknak a nemekre és életszakaszokra jellemző megjelenési formái. Művei, köztük a Depresszió, a Sosem késő vagy a Veled maradok, a nagyközönség érdeklődésére éppúgy számot tarthatnak, mint a szakmáéra.

További ajánlatunk

Magány
borító: Magány>
2 299 Ft
A semmittevés forradalma
borító: A semmittevés forradalma>
2 899 Ft
Van élet a halál ELŐTT!
borító: Van élet a halál ELŐTT!>
3 970 Ft
Bátran a vadonban
borító: Bátran a vadonban>
2 190 Ft
Mesék a felnőtté válásról
borító: Mesék a felnőtté válásról>
2 290 Ft
Testbeszéd
borító: Testbeszéd>
580 Ft
Gyereklélek sportcipőben
borító: Gyereklélek sportcipőben>
2 390 Ft
Nyugodj le, b*szki!
borító: Nyugodj le, b*szki!>
1 590 Ft

Hasznos holmik