• KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    320 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2019
  • ISBN:
    ISBN 9789634752547

Kétszáz éves szerelem

Olvass bele!
  • KIADÓ:
    Jaffa Kiadó
  • OLDALSZÁM:
    320 oldal
  • MEGJELENÉS ÉVE:
    2019
  • ISBN:
    ISBN 9789634752547

Szentirmai Róza egy isten háta mögötti faluban él fiával, a tizenegy éves Janóval. Családjában a bábamesterség anyáról lányára szálló tudomány – őt is szívesen hívják, ha gyermek érkezik a házhoz. De ismer gyógyírt a női test és lélek minden bajára, kezében van a csábítás és a testi örömök fokozására szolgáló csodaszerek titka, ahogy az összetört szívek balzsama is, férfinak, nőnek egyaránt. A faluban az a szóbeszéd járja, hogy tudása nem e világi: felmenői között boszorkány is akadt. Úgy látszik, csak a saját életét nem tudja egyenesbe hozni, az egyetlen férfi, akit valaha szeretett, gyűlöli.
Egy napon Rózát furcsa, valóságosnak tűnő álomból ébresztik. Míg álmában máglyára vetették, a valóságban a háza ég le. Bár fiával sértetlenül megmenekülnek, hamuvá és porrá lett életükből semmi más nem marad, csak egy bordó, bőrkötéses könyv – egy hosszú évszázadokat átfogó napló, mely a semmiből került elő, benne egy üzenettel. Róza késztetést érez, hogy beleírjon egy kérdést a bordó könyvbe, melyre megdöbbentő módon válasz érkezik. Válasz – kétszáz évvel korábbról. Róza kíváncsian ered útnak, hogy megtudja, ki írhatta a sorokat. Miközben az árvíz után újjászülető Szeged utcáit járja a könyvvel a kezében, egyre többet tud meg egy olyan világról, amelynek már a nyomai is csak az emlékezetben élnek. A könyv sorai az egykori Boszorkányszigetre vezetik, ahol a fák és gyomok között meghallja a múlt suttogását, a talpa alatt pedig megérzi az egykori máglyák hamujának perzselő érintését.

BAUER BARBARA új regénye egy évszázadokon átívelő, mágikus szerelem története, melyben párhuzamosan elevenedik meg a híres szegedi boszorkányperek sötét időszaka és a két világháború közötti Magyarország falusi valósága. A nagy kérdések – hogy mit jelent nőnek lenni, mi kell a boldogsághoz, mi vezet az igaz szerelemhez – talán minden korban ugyanazok. Egy azonban biztos: férfi kell hozzá, mégpedig az igazi!

További ajánlatunk

Megmaradt Szobotkának
borító: Megmaradt Szobotkának>
3 490 Ft
Bóják az áramlatban
borító: Bóják az áramlatban>
2 100 Ft
Meixner Józsefné apoteózisa
borító: Meixner Józsefné apoteózisa>
2 100 Ft
Csigaház
borító: Csigaház>
2 999 Ft
Az élet hangja  
borító: Az élet hangja  >
3 490 Ft
Verseim - Tizenhárom történet
borító: Verseim - Tizenhárom történet>
2 290 Ft
Kávéházi pillanatok
borító: Kávéházi pillanatok>
2 790 Ft
Ad abszurdum
borító: Ad abszurdum>
790 Ft

Hasznos holmik